[東決守門員] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (19)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
譚今日場OT算係功過相抵
你話佢打得差?常規時間佢真係打得麻麻
上籃炒粉 三分又炒粉
但OT佢一上電hot hand又真係俾佢carry到
我認同
公海underdog太多

又唔係茅唔係臭口
最多係海鮮波
唔知點解咁多人憎

JT做乜都比人話overrated
似乎大眾對佢既要求係LBJ/KD/Curry個level
平時比人屌順風球皇關鍵隱身
但今日clutch time carry一樣會比人話
“換第二粒星就唔使打OT‘’
公字都係佢贏
同意今場柒要屌 但打成點都要俾人屌就唔公道
有球弱智傳球差D 死
我嘅觀察佢地唔係專門針對菜 係樹大真係招風 鍾意一沉百踩 金塊輸咗都有人抽水話金塊皇朝 Murray冇入All star但佢都會俾人屌到仆街 加上大招牌球隊唔會冇hater啦
今日班haters抽bos好多雞聲
但其實只要稍微有睇賽季數據就知道溜馬今季本身都唔係咩防守紀律好好嘅球隊
Personal foul場均21.4、Opponent FTA場均26.0
兩樣都係排聯盟包尾
連搏罰球都唔係十分好嘅Bos今日都博到30個罰球
你就知佢地輸幾多經驗同埋賭博式防守
有一球想交比白點知哈利波特搶到
就係呢球
原來今日Holiday 48分鐘
本身得番10秒諗住熄機
今場應該係加盟以嚟最好波既一場
冠軍併圖唔講得小
明明猢湧嗰啲打得咁撚黑就冇人屌
我地班少爺兵反而俾人屌得最多
最乞人憎嗰個小權石都走咗啦
老實講 譚啲傳波真係好唔掂 ot一開始就turnover
1分50秒又係 犯埋啲低級錯誤

屌係屌呢處理方式

LBJ 話得無錯 打勇真係輸球商
球商低 ot 都兩球低級to
無白仔傳波 一樣亂鳩咁黎
我記得有球同Holiday pick完
交波比對面快攻得手
我都狂屌

無辦法本身天份唔係LBJ Luka嗰d咁高
3D打法半途出家仲有排練
佢template係咪Leonard
佢地係system
Tatum做返得分手會唔會好啲
下盤同身體條件邊有Kahwi 咁好
顛峰Kahwi d drive 同mid range如果JT有佢8成就唔使比人屌啦
不過相對JT最好既地方就係唔易傷
早2年Ave去到30分
但brad應該覺得純得分手係唔work
想train up佢做LBJ/Luka嗰type
最衰增肌後3分死哂火
憎就未必既
但譚已經連續兩年一陣啦 絕對係聯盟認為既巨星級
仲用inconsistent 去包裝佢打得唔好 點都覺得唔合理吧?

作為綠fans 我仲等緊佢蛻變擔大旗果個moment, 姐係我都覺得佢個人榮譽上overrated
我都希望佢再一次進化
今年機會難得希望爭氣啲
唔會 對熱火 騎士啲命中率都咁低
似Tobias Harris
公道講譚而家衝搶 壓迫 協防執屎執尿 單打 拆應乜都要做齊 好多時上半都用晒大半電

我反而覺得佢有閱讀球賽經驗 同lbj luka比標準太高 佢呢個role我覺得絶對above average 可以減少關鍵失誤同加強收割能力就真既 改到就超巨起跳而且會贏到冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞