傳《生化危機》初代將二度重製!2026年推出!

357 回覆
22 Like 62 Dislike
又炒冷飯
以前PS2 玩好難搞連線。淨係同NPC玩。好想試下連線玩
故事嚟講 CV 真係最好個集,唔賣得應該係 sega 部機本身都唔賣得...
CAPCOM 一睇就知想學任天堂咁將自己D IP 不停炒變長青GAME
不過佢都真係好多遊戲係藉得再炒唔駛有新作
我自己想佢將鬼武者系列REMAKE就最HAPPY(唔係REMASTER)
BIO 1 係值得再REMAKE既, 當年個REMASTER 都玩爛左, 原地自轉就可以審到攻擊避喪屍, 已經係開始緊喪屍無雙
RE4已經刀仔擋電鋸啦
重製左outbreak 先啦不如
幾時將1-3合埋落一隻再出,唔洗再分三集,一次過打晒三代既大佬
9好似2025年出,傳聞係Leon 做主角,capcom 唔會俾你畢業
Gapcom炒冷飯其實好有誠意的
當年出GC重製,佢就係知道舊Bio1玩家預咗走廊會爆嗰兩隻狗出嚟,GC嗰part就特登唔出狗,就咁個玻璃窗啪裂一吓
玩家以為無料到,但你back track番嗰度先真係爆狗
今次再重製唔知仲可以扭咩橋
都估到會再整多次
Power stone 重製好未?
加返個黑人基佬先
去到後面Chris 唔使刀,一拳一隻
卡普空大把錢
點解會冇clock tower 阿
Jill sandwich
咁佢炒多碟變第三身玩法又唔同嘅
唔係咁多人接受到舊固定視角玩法
而家幾隻固定視角等翻炒做第三身
0 ,1 , CV , OB

夠佢炒到2030年
重制到5還好
重制到6個陣 成條ada線用而家製作實算舊版

而家個ada既樣當喜好唔同算了

voice actor既配音水準+聲底差舊版n倍
真係可以 直接轉日文版

而家係聲唔靚之餘 ada特徵既神秘個種魅力無哂
要演技同Leon flirt又flirt得差

比人話聲底差配得差就authentic acting
Asian American 把聲同普通美國人根本無咩分別
自己 racist 就屈人racist
筋肉power
一代remake有度要搵部機播番執法紀錄儀餅帶
如果係餅帶個畫面咁玩就好撚恐怖
隻喪屍又識搖…啲環境又昏暗
唔緊要,The Last of us都係咁,我PS3果陣無玩過,PS4玩第一次,而家又玩多次。
CAPCOM炒D冷飯其實都算幾香幾好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞