傳《生化危機》初代將二度重製!2026年推出!

357 回覆
22 Like 62 Dislike
網傳《BIOHAZARD 1》將二度重製 首批遊戲細節曝光

《生化危機 RE4》(Resident Evil 4)重製版本令不少玩家都不亦樂乎,到遊戲最後更是埋下伏筆提到下一集的內容,令不少玩家期待下集到底再時推出,而近日就有歐美 YouTuber 爆料,指遊戲下款重製版將回歸初心,將會以系列首作進行二次重製。

在三日前,大批以《生化危機》作主內容的 YouTuber 都指收到可信消息,收到有關《生化危機 1》將會以《BIOHAZARD: RE1》、歐美為《 Resident Evil 1》名號進行二次重製,而為了讓玩家可感受到當年的遊戲風格,《RE1》將會以放慢遊戲節奏,同時因為每個殭屍都將擁有獨特的模組,因此除了敵人的數量會比較少外,本作擊殺殭屍將會需要更多子彈,讓玩家再次體驗那種生死攸關、驚心動魄的感覺。

同時本作作為二次重製,將採用第一次重製中出現的新敵人「Crimson Head」,無疑增加了遊戲的難度,但同時也讓玩家們在面對殭屍時更加小心翼翼,更加珍惜手中的彈藥。

https://gank.fanpiece.com/animeradio/%E7%B6%B2%E5%82%B3-BIOHAZARD-1-%E5%B0%87%E4%BA%8C%E5%BA%A6%E9%87%8D%E8%A3%BD-%E9%A6%96%E6%89%B9%E9%81%8A%E6%88%B2%E7%B4%B0%E7%AF%80%E6%9B%9D%E5%85%89-c1456577.html
咁2026先討論 此post議員
又食老本
有冇黑人加肥婆
冷飯都可以炒兩次
無必要,gamecbue版已好滿意,重製dreamcast 嗰隻啦
有無呢個咁逼真?
https://lihkg.com/thread/3699749
肯出聖女密碼重製未啊?屌你老母Capcom
再嘈再炒
炒完1次,將本身舊版D野高清化左咪算囉
仲要重炒多次?
你重炒都成個系列炒哂先再2度啦
冷飯翻炒再翻炒
玩法應該唔同
今次少敵人加恐怖感
生存氣氛應該更上一層樓
整咁多次都唔重制CV
Bio5敢唔敢重製
喂整隻Dino Crisis 先啦不如
似係想避.....
而家sjw開始收皮, 順利嘅話應該都要拖多3,4年
嗰兩隻狗最難打
又難瞄準
炒隔夜飯黎講, capcom真係世一
一年一隻
2025 生化9 2026 生化1重製
咁今年2024出咩

Btw又強調生死攸關 驚心動魄
人越大越淆底
好鍾意dino 1既揀路線同多重結局
遊戲時間咁短, 呢個世代點滿足玩家
呢隻係我第二中意嘅Biohazard,CV第一!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞