YT大哥真係當咗自己係樂壇大哥

173 回覆
53 Like 377 Dislike
呢個P牌仔所有post都係到批鬥人
利申完全未見過個channel 但屌又唔得又唔準人評馬唔使跑得快過馬啲樂評人幾時出黎show過quali
屌又話人搞衰個市場同鏡粉話你地唔支持廣東歌市場有咩分別
你地話條友從聲樂方面屌 又話佢無從音樂層面分析 唔屌自己鍾意嘅歌手 咁你咪自己開返個channel去吹奏自己鍾意啲音樂水平有幾高汁囉
https://youtu.be/AIeMeCrBlbk?feature=shared

但真係好心快啲收皮一班Twins係度唱歌咁
個channel 最大問題係佢好鍾意用一堆technical terms 來表達個歌手唱得難聽, 但某d terms 比人踢爆過係自創, 又扮到好清高咁. 當然有d歌手係抵鬧, 但個tone 永遠都係為抬高自己身份而唔係為件事
逢紅必反,逢反必紅
個page 最大問題係佢態度太撚閪 高高在上咁
佢批評個D歌手我自己真係覺得難聽
mean又mean唔過平時我睇連登
估唔到連登仔會唔中意
咁你覺得邊個先可以扮大哥? 或者邊個先可以係大哥?
講真難聽到痴線,都唔使佢講啦,你都識講
有乜野問題 回應就唔比撐?
lolly talk 兩位張蔓x,有邊個唔識屌

等同鏡咁,成個連登都識屌啦

問題講唔出你專業知識既部分,最緊要點樣為之好聽,你咁pro點都要示範下啦

但唔出鏡都算,又唔出聲,淨係打字屌,睇連登都得啦咁
假如有一半人撐
有一半人都係大哥
咁即係咩先係大哥
YT係咪繼MC後第二個連登愛將
真係成頭問號 個post真係有心入佢
佢開bilibili喎
咁前面都唔見有人屌嘅point 係關開bilibili事
係大陸b站比人屌就刪片刪account又出長文話唔再出片,隔一陣又突返個頭出嚟
好奇問下,邊d terms 係自創?無留意開
其實佢好多片,連錯喺邊都冇講,將一大堆歌手live剪埋一齊就出條片,而當中每個歌手表現好唔同,有啲係跳唱唔穩,有啲係live啲音唔實,甚至有啲係音響問題唔入咪都照剪

反正,你一有鏡,一講「依加歌手唔掂」,啲人唔睇都撐
而且其實個channel都未必屌過,偷人地片,加個炒車走音標題,一個字唔加,一個vo都冇都出得,反正comment啲人,一半都係屌人唔係屌歌
好多人支持,因為佢講嘢夠正面,評論歌手時都好避重就輕,又會做業配幫手吹奏歌手,同埋佢始終真係靠個channel幫手谷下生意
我反而問過啲係南極教唱歌嘅professor
佢話佢分析得冇料
但佢個樣 同埋講野都好撚作狀
最撚難頂係佢唱歌果陣...
樂評人起碼係音樂人,但個垃圾channel只係Nobody。最好笑係唔考慮收音問題一味踩黎呃View,仲要自創Terms 懶係識野咁。
我都想知 push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞