After Class暨聲夢傳奇討論區(158) 傷魚座|Dreamscape|還有一艘救生艙|年輪海

688 回覆
5 Like 17 Dislike
雪藏
東張潛水姊妹
620忘本論
冇派大台記者訪問
大台做得好清楚
已經升級到同當年許廷鏗同一待遇
竟然要搞到咁嘅地步,似乎雙方短期內真係冇彎轉
東張潛水姊妹
呢個係咩黎
我睇就冇乜特別少,差唔多
純tvb fans都唔會出席呢啲活動架啦
你想佢續都唔使咁吹下話
我gi都易話為又聽話
咁都唔簽辣撚到
153有無份起條約
搞搞佢啦屌
殺雞取卵
我點都撐住你呀gi
Gi 話:世界好簡單,除咗屋企、學校、朋友、老師方面....所以唔算接觸第三方
又斬釘截鐵話無接觸其他唱片公司

係咪即係恩尸搞事呀
痴撚線標題
邊個作落去
東網
東張好on9當自己連登咁照抄好fun咁
咪講到明姑丈同埋經理人搞事
有姑丈就肯定有因尸
唔好意思,之前唔想接受所以無追post
姑丈退休消防邊識呢啲野
咁十成十因尸搞事

個表情符號係咪想暗示啲咩
愛回家新主題曲都唔係比GIGI唱
姑丈都應該唔係最著緊錢,同由gigi話事
高狫屍就幾時都係食相難睇貪錢,好難唔懷疑

因尸自己開公司?
#今日魔方哥哥嘅心情原本有啲忐忑
#不過同阿女傾完之後
#發覺其實都冇乜嘢吖
#想知我份約仲有幾耐?續唔續約?
#呢啲全部都係商業機密
#唯有在模凌兩可之間各自解讀
#不過基於商業機構嘅逐利本質
#發現個金礦唔通我唔做嘢係都要等其他開發商埋來分一杯羹?
#何況個金礦成形之前我投入咗幾多人力物力
#另一方面金礦嘅持有人本身見到自己咁渴市
#正常來講肯定都會貨比三家啦
#統統都係人之常情⋯⋯
#冇話邊個啱晒邊個錯晒
#唔好輕易說出「壓榨」or「忘本」呢啲字眼
#除咗傷感情真係毫無建設性可言
#做歌手難/開公司難
#做成功嘅歌手更難/開成功嘅大公司更難
#難就難在
#好多事往往唔係非黑即白
#通常都係在拉扯中角力
#在角力中互相成就
#即使最後傾唔掂數
#都只不過係合作暫時告一段落
#人來人往先係世事運行嘅法則
#人生好長江湖好大
#分手唔一定要在雨天
#但山水總會有相逢
#橫掂對我來講
#阿女去到邊都肯定會繼續發光發亮
#包括留在原地
個Maggie面目可憎 好人極有限

Chantel同MC首歌
仆街因屍可唔可以收一收皮先,上次劉華單野已見到佢個人係點,由gi出名後,呢條友已經多次利用gi名氣,佢間學校根本由頭到尾係出得一個gigi係成功,好心佢唔好搞咁多野,安安份份做長輩咪算
#發現個金礦唔通我唔做嘢係都要等其他開發商埋來分一杯羹
其實做經理人無問題,不過真係要幫到個藝人
唔係得罪全世界,幫個藝人倒米
去到某啲位知自己能力做唔到就要識放手,將來維持返個良好關係
以前Gem都有版睇,明明好有實力
但因為個經理人關係,搞到起香港無運行
做經理人都有問題啦,佢自己都有間學校要經營,邊可以做到一個全職經理人,未計佢會用黎幫自己間學校,根本有利益衝突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞