After Class暨聲夢傳奇討論區(158) 傷魚座|Dreamscape|還有一艘救生艙|年輪海

670 回覆
5 Like 17 Dislike
我同你諗法一樣
而家公海盲目叫佢外闖離開TVB先好
令我諗起疫情呢段時間啲人係咁嗌開關 開完之後就仆街
有啲嘢要睇遠啲 反正咁後生 用多兩三年時間問題唔大
其實邊個放消息出黎夏天合約到期
大台定阿滋
因尸掛
邊個話你反tvb
華納係好,但前提都係要佢肯擺gi落一線,呢樣又無得擔保,話晒幾個龍頭捧緊,連janice都無得分
蛋球兩間唔好提,隊viva都無水花
aam屌得多而家睇落改進緊,tmg就算都證明tvb肯做唔係話唔得,所以就現實去睇,只能話去留各有好壞,包唔到生仔
佢地成日覺得大台框住gigi,但問題係咪冇個框就一定可以大爆發,我真係有所保留
該屌就屌該讚就讚
我哋呢度不嬲都話TVB係衰 不過喺現階段離開TVB其實真係好高風險 希望Gigi諗清楚
我只可以講TVB最多只可以留到佢大學畢業,再之後可能會變拍劇為生,無話好唔好,可能拍劇可以殺出另一條血路都唔定,坤哥都係靠拍劇養家
但如果真係傾緊續約,TVB一直唔會傾2-3年咁小囉
俾你離開咗 吸到晒啲街客咁就真係離開啦
點知走咗出邊班友仲係話你文匯之星 雙非 要繼續抵制 咁你即係仲衰過以前
一定會,已經預見到大把人係落井下石,仲會話佢仲係一浸大台味咁,同埋如果gigi實力真係好似gem咁,人地想反都唔易,問題gi比某君教到宜家高音都唔敢上,下下假音,想用實力説服人都唔易
從我熟悉既大台絕對唔會7月到期但早排開演唱會 應該上年9月後已經會雪
唔好咁廢老思想,驚失敗就唔敢走,最後咪變胡鴻鈞咁,你不如諗下自己願唔願意同自己公司簽5-10年合約先
我建議yumi都唔好咁傻再加簽,佢出去外面公司大把世界
會唔會過份樂觀,yumi出去又點大把世界,出面除時出一兩隻歌後連影都唔見了
阿美依排成日同620同兩個仔出活動咁,應該加簽左啦,冇簽咪會同阿滋一齊到期齊齊雪
公海啲人普遍都唔係長期留意本地樂壇娛樂圈發展形勢,係咁煽啲歌手藝人(包括Gigi在內)去ViuTV/去ViuTV節目出鏡先聽佢啲歌吹奏佢,本身呢樣嘢其實好不負責任

咁個巴打都唔係驚失敗叫佢唔走
只係因應今年情況 保守少少睇啫 始終真係差
貪口爽或者想睇TVB仆街 佢哋點會為Gigi未來着想
好多時佢哋生活同溫層 見到自己鍾意嗰啲成日出現 就覺得好搵得好紅
當日夠話撐黃藝人撐到底 而家?
如果可以逐年逐年簽,我都贊成Gi可以簽多一兩年,但你覺得TVB有冇可能比你簽短約?咁TVB要簽長約都無錯,最小唔會今年比左資源,下年就走左!所以依個就係矛盾位,你睇Ali依2年答傳媒答得幾辛苦就知
重點係宜家先19,簽多5年咪先係24歲,唔覺大問題,佢起步已比人早,點解唔可以慢慢累積而要急於求變
叫呢班忽然歌迷真金白銀撐Gigi,仲慘過食屎,搞到今日連深黃嘅方皓玟都要上《明愛》呢啲慈善節目唱歌維持曝光
連王貽興都忍唔住串鳩啲雙標二元對立撚
https://www.instagram.com/p/C8ZKGMzvpLY/
完約TMG 轉會AAM
唔明點解咁睇唔開…係大台資源任用咁滯,有錢有人氣, 靠大台打穩個底同啲人脈再出去都唔遲阿, 5年後其實都仲好後生, 依家咁走法隨時一啲都唔樂觀, 會唔會睇得自己太高
比身邊人 粉絲吹太大了

個fc真係弱智架喎 依間垃圾都share出嚟
gi又真係好多野都打破tvb傳統都係睇153頭啦,長短同形式153話得就得,讀書期間tvb大樹有遮蔭係真,係難上youtube channel囉
但睇返呢兩年gi咁樣都開到路,多左公道撚又同外圈接觸到,多幾年真係有大和解都唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞