After Class暨聲夢傳奇討論區(158) 傷魚座|Dreamscape|還有一艘救生艙|年輪海

574 回覆
5 Like 16 Dislike
都係得個估,唔好當係gi反枱先啦
講返轉頭簽大台同出面都各有好壞
綜合計如果唔簽華納,簽蛋同球記真係可能留返大台仲好
華納點會捧佢講真,到宜家大台出黎既人出面反對聲音都好多,除非過晒泠河,但冇理由雪幾年咁,到時咩都唔洗玩
慈禧太后
除咗華納我真係諗唔到邊間會好過TVB
蛋近幾年完全捧唔到人 環球更加唔使講 環亞Sony就弱勢
華納你睇得出想食埋大陸個餅,但自己知自己事,mc dj上去偷偷摸摸咁
有gi就打正個牌可以食,就睇佢有無咁多資源比埋gi,話晒有蕾
蛋球就真係搞唔掂,捧唔到新人全部食老本
宜家唯有希望係搞下動作咁,最尾都簽返大台
華納等陣簽完佢返去 出幾首歌擺上大陸 好似林欣彤咁乜都唔做咁就仆街
AC po要分家了
老實講就算入大陸市場,我覺得華納簽Gi嘅機會其實唔係好大,佢哋A&R簽人嘅準則唔係想要好似Gigi呢啲主打走實力派路線嘅新人
睇下定位係想去到邊度,無線從來無捧過一個歌手上去真一線,劉德華唔走可以做樂壇天王?林峯當年如日方中都比無線捧死咗,過咗咁多年最近先重返樂壇,有人講坤哥仲好笑,佢之前放晒風想走,又同poki合唱,最後無街外公司簽又簽返邵氏,仲有刀削面都捱唔住要出走
如果gigi定位只係想接吳若希/Hana班咁留起tvb係比較好既,可以每年攞TVB個最受歡迎女歌手就滿足,但點睇佢上限都唔止以上2人啦
宜家先19, 留係大台我覺得有資源, 慢慢培養下仲好, 加上宜家形勢唔同, 有得揀緊係發展大陸市場, 比你過華納做到陳蕾咁又點,
【多圖】中學grad din驚現港版張員瑛
https://lih.kg/3722861
其實起大台有約而又起大陸當紅既有邊個?
成日話大台起大陸有人脈係唔係自欺欺人?最多只可以話大陸人會識依個人係起TVB見過吓,未見過有大台藝人係起大陸當紅,全部都係離晒巢先上大陸發展
同你睇法差唔多 留喺TVB始終有資源
同埋今年整個樂壇都唔好 出邊唔一定好過TVB
反而比啲時間TVB改革 好過你出去闖
如果咁講香港新晉藝人近年係大陸當紅都冇邊個,嗰d離巢發展係大台浸左好多年了,觀眾有一定印象先可以紅到,如果佢地當年冇係大台浸過都未必有今日,gigi仲咁後生,我覺得再浸多幾年先離開都得,除非真係要簽十年,加上大台真係玩大陸條水都係近年既事,唔可以咁快斷定佢捧唔到一個出黎
出面靜過鬼,宜家根本樂壇冇咩生氣,就算連登成日講嗰個cloud我到宜家都唔覺佢有咩歌hit過

論盡講得幾好
某程度而家已經係一個樽頸位 可能gi 自己都感覺到所以嘗試改變
可能佢真係想給多啲其他fans
問題係而家喺TVB都有足夠發展 亦都用實力說話令到多啲人留意佢 俾多幾年時間反而儲吓人氣仲好啲
宜家想得太好,到時兩頭唔到岸,出面市場唔接納佢,又唔可以再係大台用已有既資源,我極度懷疑係太后同佢講過野,呢個問題其實微博都見人講過,gi身邊既人同粉絲吹捧得太勁,講到已經係天后咁,又讚到唱歌技巧有幾高,但客觀事實只可以叫係有潛力加一定知名度,香港有幾多粉絲大家心理有數,大陸微博粉都停左係一百萬了,唱歌技巧直情比某人搞到kick左係樽頸位,出去真係有咁大優勢咩
你講個啲儲左咁多年fans仲要係因為大台影響力仲係勁個時儲落,無得咁比啦
大台的確係有大陸同東南亞優勢既,其他公司想打入去都唔係咁易,但係而家大陸又真係多左自家歌星,加埋韓團,要好似以前個種當紅係唔會,食到個大灣區都當贏,各有難處
消息人士
其實我唔係反TVB,如果唔係都唔會留意到AC!但點得出留起TVB會好過出外闖依個理論?你話做藝員演戲既我都可以認同你部份,但如果認真做歌手起TVB有咩前景?吳若希/Hana/連詩雅/JW有邊個係入TVB後歌手身份提高咗?
TVB寧願出中年好聲音3都唔出聲夢3,明顯TVB都只係著重眼前利益,無諗過要規劃一個歌手路線
希望炎b走咗之後你哋會繼續支持佢
依家唔可以用以前TVB對音樂嘅政策去推測
始終改革咗好多 但係明顯嘅改革都係由上年年中先開始 所以我覺得仲可以有少少時間觀察吓

向外闖唔係唔好 只係驚仲差過而家 今年係整個樂壇都靜左
商演太少 廣告商亦都保守咗搵人
相對之下,其他音樂公司會唔會繼續投放咁多資源喺佢一個人身上 呢樣係值得思考吓 同埋曝光率會唔會同一時間減低?
個個歌手唔紅既原因都唔同,宜家係講緊大台既資源,呢三年比左幾多資源gigi大家都睇到啦,聲夢冇耐後,聲生已經送佢上去,各個大show都一定有佢擔大旗,基本上靠佢撐場,大台點都會重用佢,但如果出到去其他公司真係可以一下就將你投閒置散。另外聲二都唔收得又吸唔到粉,搞中年三都好合理,但唔覺有中年之後gigi既資源有少左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞