[BL] 237回召集腐男腐女 日元愈跌我愈窮

857 回覆
5 Like 1 Dislike
好多時都係budget同劇本問題多
台灣嘅lgbt 正劇向作品其實口碑都唔錯(電影如
鬼家人/刻在你心底的名子,電視劇就有前排毛弟同黄宏軒套關於未知的我們同炎生同石知田嘅q18等等)

定位係純bl 嘅作品難吸引投資者
Budget問題導致難搵到啱嘅台前幕後嘅工作人員
演員冇演技都算,劇本改成一嚿屎同拍攝手法拍到錯重點真係搞唔掂
好似為腐而腐,唔理人設同劇情合唔合理咁
我諗我都睇過6,7套BL台劇, 真係冇咩邊套有覺得好好睇
自己對題材都挑剔, 唔睇虐唔睇有咩前男友
台劇啲故事, 主要係History...都幾唔啱我, 唔識形容, 唔係下下都唔啱, 係有時覺得幾有趣有時又角色低智商低到好緊要咁 (我已經係鍾意睇on9受, 但佢嗰啲係on撚柒9級)
變咗好難會有動力去開台劇睇
劇情好似改到好離譜下
阿哥因為自己屋企原因 所以佢其實係恐同嘅
都導致佢地兩個好後期先一齊
初吻變咗真心話大冒險呢個又係唔明咩事
某某係我睇過最好睇嘅校園文 呢個真人版當佢另一個故事算
初吻變咗真心話大冒險

依段我唔明點解會咁拍原來係劇組亂加戲,依一類為加糖而亂加糖一啲都唔合理
當然點都比唔上history買鹽
強行bad end
個part唔合理

啱啱wiki咗原來原作係判官果個作者
佢寫嘅骨科同師徒都係年上,坦白講都唔係我杯茶
中國bl 小說圈有個neta
十個師尊九個受
還有一個塵不到

楚晚寧:…… 沈清秋:fxxk !
佢本全球高考都係年上
我都鍾意年下多啲 但佢啲文嘅感情都好細膩 好好睇
判官虐到 得10%係糖
我覺得講師徒/(不管真偽)骨科嘅文本身好難甜
主要係要無視世俗嘅眼光係一件好難嘅事
而且身邊嘅人(如骨科本嘅父母、師生文嘅家長)更加會難理解佢地嘅愛
依一點就係我鍾意睇骨科文(主要係年下攻)嘅原因,點都會虐一下
有冇睇過可愛過敏原?好好睇
偽骨科(但年上攻)
A5立牌嗰樣:
Q版立牌幾得意但又唔會特別想要
我覺得係老師親自畫嘅周邊先最靚

唔記得咗覆翻再上面果位絲打
等我book marked套小說先
琴日結言上咗架
屌啲歌詞好正

いつか死んでしまうけど
ぼくが死んでしまうけど
この唄が口ずさめば
それがぼくの証だから
きみはぼくの証だから
この歌を忘れなければ
僕らずっと一緒だから
由紀 
但結言都只係主題曲
海へ仲未公佈
我聽冬天的故事都冇喊
聽呢首哭咗
新歌?
電影主題曲
啲歌詞係由紀視覺同真冬講嘅嘢
但唔係電影入面由紀寫俾真冬嗰首歌
結言聽完仲衝擊過冬のはなし
新歌根本係一於好溫柔嘅遺書,啲歌詞好到肉
神奇嘅係首歌係9年前寫
但又好啱given
海へ 嗰首唔係今個月 20 號出?
黃昏光影11 好好睇
你地快啲睇
大友真係好靚仔 喺人地面前用"室友名義"放閃, 勁正, 正x10000000000000000000000000000000000
好似冇公佈,應該唔會出過套戲公開首歌
但海へ會收錄落隻the bestCD度,好似十月出
好似睇得過
欺詐師X律師
https://youtu.be/fe3AvGQxTog
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞