[BL] 237回召集腐男腐女 日元愈跌我愈窮

857 回覆
5 Like 1 Dislike
個胸咁大
咁再不斬係壯嘅
講緊白
塊布大咋
作者:パース
《Lick 舔拭》

呢本真係好正
首先有我喜歡嘅美攻, 黑髮受
校園同班同學, 又有身高差

本書叫舔拭, 有人有啲特別性僻啦, 但唔係攻呀, 係受想舔佢
H度不高, 但係作者對人物刻劃得好好睇

作者另一本出道作《我的青梅竹馬交到男朋友了(上)&(下)》

完全冇H, 誰攻誰受...我自己就覺得金髮M攻, 黑髮S受嘅
呢本唔係我中我喜好, 不過就好特別
大量內容係講佢地身邊啲女配角
可能會諗係咪睇緊BG, 不過黑髮一開始已經講自己唔在乎性別
睇完都會印象深刻
下面嗰本啱啱睇完
我覺得勁好睇
好鍾意呢啲性格極扭曲嘅角色
一見到話有性格扭曲嘅角色就有興趣睇
呢個作者真係唔錯
扭曲得嚟唔會虐
好sad...聽到朋友話mk無哂bl
但又有gl
誠品都唔多
MK無哂?
Mega box仲有呀,誠品都有
我覺得算比我中學時期嘅多同明顯㗎啦
係信和 同朋友行誠品都覺少咗bl了
誠品唔多呀 Mega box就真係唔知 好少入嗰遑
最近成日去mega box ,感覺都仲有一個架嘅bl漫
同埋七夕果陣有做天官嘅event
不過就唔多我睇開嘅,所以興趣都不大
誠品就一個corner 位左右,同以前差唔多到…?

話說隨咗炎生套劇外,最近Netflix 有套台腐上咗,叫《某某》,好似都係改編至小說嘅
偽骨科兄弟,演哥哥個演員係香港人嚟
mega box啲書架廢㗎, 當倉用咁, 啲書求其放又唔會話邊本係新
誠品BL都係小說乍, 漫畫好似好少, 以前都唔可能靠佢啦
長鴻冇好似東立呢啲有開埋香港公司咪冇正式咁賣
都係上網買為主
香港BL靠信和嘅..係E+無埋
某某準備開嚟煲
希望好J啦 見封面幾正
見到洲寶碌咗入另一個bl po
聽聞明明係台灣但又關大陸事嘅海棠文學關站中
見到好多原着粉鬧套劇
好似改編得好差下
利申 有睇原着 冇睇劇 覺得選角唔掂
大多數改得編嘅都會有原著黨同純劇黨嘅黨爭…
冇睇原著,但選角方面個我個人覺得弟弟啲普通話腔有少少出戲
同埋兩個冇乜cp 感
我見啲人不滿兩個主角嘅樣,我自己就冇乜所謂
不過劇情好似有啲斬頭斬尾feel
BL劇選角好重要
冇乜cp 感係注定失敗, 拍嘅錢可以慳返
唔係淨係靚仔就得 , 唔夠靚仔都可以演技彌補, 但我相信有演技嘅未必會去拍BL劇, 因為人工唔會高, 多數新人搏可以一炮而紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞