周國強:的士業遭不平對待有目共睹,呢幾年比網民點唔理性鬧,加兩蚊鬧半年,受到欺凌,要點做先啱?

214 回覆
6 Like 378 Dislike
有啲仲霸撚咗巴士站小巴站,叫長官拖晒佢哋就啱
你叫d車主減租又唔得?
加完兩蚊 每日交多40£ 租
真 遲早
又嚟一單 你老味的士咁嘅駕駛態度
學人申請加價 放蛇捉Uber?
做好自己先啦 阻住香港發展
轉移視線去白牌車度
而家的士公會與民為敵, 玩拍片放蛇咁pk, 業界就要找數, 用壓力迫公會收手同收嗲。

講犯法就啱曬喇, 睇下邊個犯法多

大家做個好市民, 舉報違法的士, 鏟除業界敗類提升的士業質素

上面個link真係好用

除咗違泊之外仲有好多業界弊病
例如拍片影禁區上落客, 無展示司機證、車camp影到亂cut 線等等。 都未計有幾多一牌幾架車用嘅幽靈的士

又可以拍住片, 喺啲佢好唔想接過海客嘅時間截車過海, 拒載就舉報, 肯載嘅就唔搭
呢條友真係好L串
uber合法化先啱
又多咗一個理由搭uber
北角七姊妹道近燈柱16656
每晚都有好多的士狗食東泰茶餐廳
部車就咁泊喺門口
千祈唔好虛報 虛報需負上刑事責任
見到違泊可致電999或各區警署
網上電子報案都得 唔使留電話號碼
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=8qnF5vUXSrc8CTNgp0in3-IXrsrTuoDDdwQD5qRc.node1?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
欺你老母,服務垃圾仲加價,仲要攪鳩 uber, 咁撚仆街,杯葛的士同舉報的士違法就啱
衣食足先會知榮辱

窮真係限制左好多嘢
難做既 咪唔好做囉

橫掂而家都已經唔搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞