周國強:的士業遭不平對待有目共睹,呢幾年比網民點唔理性鬧,加兩蚊鬧半年,受到欺凌,要點做先啱?

214 回覆
6 Like 378 Dislike
到時加完價未又係加租
跟本係牌主賺 租車嘅仲賺少左
下次記低車牌同地點,去運輸署投訴,野鳩撚死班dc9
再搞,分分鐘
直接叫保險公司 開私家車做商用車保險
再合法化
https://youtu.be/seorCveQ2SI?si=i-_wrUbe6Tf_ZBAD
幫佢report下個channel等佢收皮.
無下次,已經全uber.
就係要打到你班的士狗全線收皮
支持引入滴滴 grab 其他網約車平台全面趕絕仆街的士狗
唔找錢又點計先?
最好你班友收皮啦。
Uber根本間公司而家已經幫的香港車或乘客買埋自家保險。
人地係全球性公司。做呢的係好簡單。
你班的士狗正契弟,上次我有個新加坡客嚟香港,由尖沙咀喜來登酒店坐的士去銅鑼灣,佢以為個新加坡客係支那人,你條仆街的士狗居然自己撳掣加咗$100,落車問佢攞單撕撚咗個車牌去!你班的士狗博海外遊客冇時間同你玩啫,後尾我叫佢你坐Uber啦揀最靚嗰隻,橫掂都係俾公司錢信用卡過數,最後日日出入call最貴嘅Uber坐,的士狗你問吓自己做咗啲乜先啦
行將藍隧道入康城可以收埋隧道費+過橋費
grab 同uber 係同公司
轉行渣Uber囉
岩wor 玩人uber 唔好介意1823

強烈建議政府的士狗張單,價錢上下要有車牌等你搣都冇得搣!
仲有啲dc9車行門口一定有幾部
淨係港島啲冚旗的就已經夠乞人憎
唔好1823 要用網上報案室或者999
1823係轉介 唔會即時有差佬到場
好撚煩
早啲出門口好撚過
我俾錢仲要我受氣 屌9返我轉頭
真係當香港係個個都M底
有大量市民聲要求滴滴出行引入白牌車服務到香港

到時睇下政府點
又咁講,其實真係唔係個個的士佬都是DC9,咁對敬業樂業的其他的士司機好唔公平喎
收皮啦
我搭的士去奧海城
上車已經問你識唔識
佢話識我先上

行到一半先話唔識 最後去撚左深水埗
好 要即時打去各差館報警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞