周國強:的士業遭不平對待有目共睹,呢幾年比網民點唔理性鬧,加兩蚊鬧半年,受到欺凌,要點做先啱?

214 回覆
6 Like 378 Dislike
的士狗
咪講的士佬啦,的車50年不變,個braked 同避震都係最低消費。無得揀小路寶,就算有都只可以四人。
俾錢買難受都有目共睹

不論自己作為司機或行路經過的路人都可以感受到dc9斯凌

點理性
唔肯過海。一定要你走去過海站。
自然淘汰。適者生存。
合法網約車,的士司機都可以渣uber.

牌主車主賺咗咁多年都賺夠啦。你估永世都係你嘅咩?
換下的車先啦,仲要可以揀新車。
果的舊紅的坐得超唔舒服。
試過個窗比上手開左,閂唔翻。要用隻手掹返上去
唔好做就最啱
仲要唔係架架肯過海。試過上咗車要扮唔識聽廣東話,不斷重複目的地,佢先局住趕唔到我落車。

自從有左uber之後,人生完全唔同曬。
車主牌主要年年月月日日揸乾的士佬
的士佬就年年月月日日揸客屌客
而家d 客就係網民
網民唔喜歡你的士9 lor
小路寶係得4座 5座要得留啲老爺車
不過遲下有BYD 5座 同mifa 9 6座
講真uber合法化只係時間問題
要有得揀。
長短程點對點都肯接,可以八達通visa master,
以前用hk taxi, 只有長程有人接單。70蚊一程果的唔洗旨意搵到車,而家Uber就算繁忙時間收我98我都唔覺得有問題。
試過呢的車程叫uber taxi, 佢老母接左單唔黎唔取消,等十幾分鐘越走越遠玩9我。試過兩次永不再用Ubertaxi.
成個制度根本就已經不合時宜啦
Uberx 一樣嫁渣,難本上雙位數的單經常俾人玩野
全部免費交返個牌畀政府,等你班市民冇得坐的士
呢樣真,佢過咗海又唔係空車過返嚟,有乜理由收人回程隧道費
講野咁撚似共X黨既
真係是非顛倒 屌佢老母
周國強你收聲啦好無啊
抄又抄dc9
車主unun腳收錢係到點火
屌你老母咩
出少句聲咪比人屌少幾句
真心無點試過有同樣問題
10次9次OK。

利申:時時搭
支持政府立法管理網約車
立返條的安法囉
https://youtu.be/seorCveQ2SI?si=i-_wrUbe6Tf_ZBAD
幫佢report下個channel等佢收皮.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞