周國強:的士業遭不平對待有目共睹,呢幾年比網民點唔理性鬧,加兩蚊鬧半年,受到欺凌,要點做先啱?

214 回覆
6 Like 378 Dislike
行得正,企得正怕咩長官放蛇
記低先
做個奉公守法嘅市民
如果之後坐的士,一定錄你音
交稅未
講開又講
一直都想知同一日同一部車同一個位可以幾耐抄一次?
冇限制 睇阿Sir心情
減20蚊
包市民唔屌
Pin!
的士佬好似強國人,全世界都要圍住佢轉兼被害妄想症
根本白𨳊痴
即係重唔知自己錯咩, 可憐
不要說"白牌車", 試著說"網約車"
啲的士狗手車咁撚閪 幾日前同幾日後都唔係同一隻門啦
支持的士司機以後找錢要依法找足每毫子
打風跟錶收費唔拒載
冇人鬧的士加價,係鬧的士司機既行為啫,我支持的士加到起錶100
下?
如果每隔一分鐘抄一次抄足24小時都得咩
你聽佢講

30分鐘一次
玩大獲d就拖走你架車
試下唔好拒戴屌客兜路囉
一日抄足48次都幾甘
機場去機場博物館坐的士都要受氣
其實呢個行業冇架啦
唔係坐短程就代表你可以惡言相向再跌錢閪態度架嘛
點會同你企定定抄
除非有仇口啦

我見過有傻仔扮傻仔留言比呀蛇話自己腳受傷同病左揸唔到車
叫呀蛇唔好高抬貴手 又show哂前一日炒左既牌放車頭
之後我發現佢每日架車都係放係唔同位過夜
呀蛇都應該都見到 就算落雨天都專登黎幾鑊炒佢牌
好似3日加埋十幾張
唔好抄牌* 高抬貴手
點唔理性?

拒載
濫收車資
向車食煙搞到成車煙味
唔見野就99%唔會拎得過

屈佢地架?
係咁多年d 人忍忍忍渣
而家有選擇就走去搭其他
我每程貴10~20唔係問題
係你地自己做臭自己個朵

你咪繼續怨
自己唔做好自己影響收入
好既的士司機可能有
但我遇到壞既多過好
唔會下下拎自己d 錢去駁去試呢個的直司機好唔好
自己唔反省淨係講一埋野話人抵壓
我以後更加唔想搭
等睇的士牌一夜貶值至 0
放蛇行動負責人係創紀車行 Patrick 啲的士通常泊
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
https://youtu.be/DARG-fdk_yw?si=3-e06HE9asSvFkkT
點樣做?學澳門裝呢套野紀錄哂咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞