詐騙2600萬按揭貸款 「海港Sir」判囚6年半

400 回覆
530 Like 6 Dislike
所以我就係話點樣定義假

譬如,佢話自己係二十萬嘅收入,出示12份、過去一年每一個月都係月入二十萬,但原來呢12張statement 係用小畫家改出嚟嘅,從來呢個戶口冇出現過呢條數*12個月,咁當然係假文件

但如果佢真係受聘於呢間公司,有一個出糧戶口,而呢個戶口顯示每一個月真係有月入二十萬嘅薪金,又覺得真係能夠話佢係假
銀龍老板娘點算
好野,有人坐監

慢慢介紹佢間屋
油頭粉面,同女影相實貼到實。有做鴨嘅天分
做鴨唔奇。以前劉公子都好多狗相,比多少少大把狗拎條鳩比人玩
咁夠疆咁高調
話人抹黑,即係冇悔意,所以坐多幾碌
咁2600萬仲使唔使還?
警字都兩個口 只係你個口唔夠大槍打出頭鳥 咁出位做咩 有指揮官安安定定咪算囉
其實好似係因為想買層佢理應買唔到嘅樓, 如實報銀行唔會批個按揭, 而條友又唔知點解咁想充大頭鬼買層樓, 就揾埋個前狗隊隊友造假文件吹大月入去呃銀行, 真係on99死得滑稽
用完即棄,大清洗
所以,即係其實成單嘢就係,佢走去夾硬貸款一舊佢冇乜可能能搵到嘅錢,去買一層好貴嘅樓,就係佢小紅書上面做廣告嗰層?
達爾文進化論最新發現,狗可以進化變鴨
事實將還他清白

事實就係罪名成立囉
07年相信佢都未做到警司,住別墅有咩可能唔比人查
如果冇實際業務但掛名收錢咪即係造假/透過假文件得益
而假文件益處係可以呃銀行批貸款呀ma
咁咪犯罪囉
做警察可以自己開公司?明目張膽秘撈?
蛇未聽過,狗有聽過⋯⋯harbour 狗
算重
又冇危害國家安全
我覺得我地既警察要查下個官係咪黑暴黎
懷疑係針對警察
如果有哂employment contract
有過數紀錄
間公司唔係under佢
唔係related party
個薪金主要目的唔係為左申請貸款
其實ok
條傻鳩出事前先係小紅書出片介紹自己間屋又係果啲扮街訪俾人問一個月幾錢租可唔可以上你屋企參觀果啲…
邊條法例公司要有業務先可以請人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞