屋企做小型工程 師傅臨時坐地起價 點拆?

179 回覆
236 Like 9 Dislike
做工程D人賤格程度僅次於DC9
同佢地講個信字
只同佢地講法律同999
佢叫自己搞掂啦,如果有問題就叫業主硬食咁請師傅托咩。比左幾多錢佢?唔識就叫佢執野走
所以你果個唔撚識整 自己再搵人做
係咪Nec contract ?
你癲到呢
個裝修佬報好曬價,跟住座地開價你都可以話樓主抵死
終於搵到個問題係邊
其實係唔係先照比錢 做好先報警。。

會唔會係係勒索。。慢慢玩返一年半載先。。
我自己既話 會照比錢 佢收工就搵朋友跟佢返屋企,起碼知佢住邊,住公屋既就實名舉報。。

唔係既話,就報警報勒索。。。
on撚9,淘寶你都可以上佢廠摸同睇架
有撚分別咩,料分開訂你預左自己硬食啦on99智商稅
先唔好講包乜包物
最低限度張約到寫番個完工期 做裝修唔靠屈點賺你錢
口講好好好,再應承完工再封利是,到時找埋尾數就唔撚理佢啦 態度好啲
好多時幾千蚊工程都係咁 無得怪樓主
明顯經驗唔夠充工啦, 睇住佢會唔會裝到歪左, 會唔會滲水
其實佢提前知道單野係甘做
佢睇完環境 睇過實物 知道自己會接咩job
報價時應該計好數工錢幾多 我地無搵佢笨
如果覺得on9 或者無錢賺 真係唔接好過接
唔係大條道理接完再加錢

一齊訂都唔等於唔會呃你
祝你人生一直甘撚醒
智商免稅
唔係用返之前原有既野同佢傾比較好d?
依加又起份合約唔會又煩多樣野咩
或者傾好左之前既野先再起合約會唔會再好d

利申:乜都唔識
呢個係工程責任問題
料同人佢出,就所有責任歸佢到
但你為慳錢,料分開自己買,你就要承擔個風險,好正常
有時裝修佬開得貴佢賺埋你材料錢,佢都要食埋個風險
其實佢收左你5000按金做唔到
係咪應該佢賠你10000?
因為佢做唔掂要外判,順便濕腳
雖然工程裝修好多都係仆街黎
要安全穩陣,一定係比貴少少個師傅連工包料搞,裝唔店既風險就係佢負責食哂100%責任

你話裝個座廁呢d簡單一件件既野梗係分開自己買,但要開料度尺既分開搞
個師傅搞唔店一定推個波比你架,我無話佢一定岩,但有事就係自己食
人地問你就答啦屌你老母
唔比囉,要就要,唔要就報警,差佬黎到都係比壓力佢
應該係個裝窗師傅度尺
但佢度既尺寸係咪真係岩個窗既款?有無度漏?有無度錯?生產前有無再夾過張圖?

樓主以為好撚醒慳左錢,自己又無能力去跟
原來自己度尺比師博攪,咁冇野了
細個屋企裝修
報左價30萬 臨尾咪又係話唔夠錢
做到一半 要另外比多10萬

工包料又代表到咩野
只能夠講係唔好彩

你試吓出去接大型少少的工程
合約寫明遲交貨罰10%
到時又可以可以同判頭講單野太難做
我要加錢加期啊?

香港工程佬
都幾撚無聊
為隻窗山長水遠 走去佛山慳嗰少少
師傅擺明加返個差價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞