屋企做小型工程 師傅臨時坐地起價 點拆?

179 回覆
235 Like 9 Dislike
佢有冇牌?
殺!!!
你應該擔心唔係3000蚊,係咁嘅手工,你預打風落雨實漏水。

我以前公司有個工程司屋企大裝修都諗換唔換全屋窗,佢話原裝窗框係種落牆度,係最防水。
嗰張係收據定報價單?未俾晒錢應該唔會出收據掛

有冇傾單工程嘅對話紀錄?

我都試過俾裝修話要加收費用,第一次話加多1000,我算數,然後又話要再加,我就同佢嘈。攞住張報價同之前嘅對話紀錄,同佢講報咗價,雙方同意呢個價,包咩咩項目,就可以視為合約,佢完成唔到就係履行唔到合約。同埋佢哋現場視察過先報價,咁佢哋有咩判斷錯誤係佢哋嘅專業能力問題,我冇隱瞞單位嘅狀況。如果佢哋堅持加價,就報海關嗰啲(都係亂噏一輪話要投訴啦)。咁好好彩最後係冇再加錢,我日日監場下完成到嘅。

不過都係睇間裝修公司,有啲可能試下加價,加到咪賺多啲,個客態度強硬,加唔到就算。如果遇到唔理口碑嘅,就比較難搞。

祝你好運。
你打999 報警拉鳩佢
你同差佬講
佢唔合理收我錢
唔俾就打鳩我
成單野根本就係雜工充大師傅

兩個呀叔識少少就以為自己乜都搞得掂

而家出面啲師傅大約千五蚊一日人工

香港啲裝修三行質素真係好撚參差
東張
大陸公司
露台裝窗算唔算僭建?
叫佢裝左先,之後反口
你覆呢個留言做咩,#12就係打晒對白俾你同師傅講
你仲係度諗點解做咩
俾我係師傅都想屈你一筆啦
個訂跌咗佢,搵人其他人裝,你懂
報幾多收幾多啦
判野包賺?
鋪地台就斷面積計 。你呢單小型工程就斷job計 。邊會同佢斷日薪咁樣計 。佢話你單工程複雜 坐地起價 。佢未落手裝之前無研究過個難易度架咩🤣擺明昆你錢 。加多3k. 都肯俾 到時就再r多3k
呢個係只俾人match人嘅平台 你俾錢係咪經平台? 定你同個裝修佬聯絡左先自己搞? 呢個平台我只係book過化妝 正正常常咁
梗係搵專科度尺包料包裝啦, 大可以講你訂啲嘢唔啱尺寸好難裝

例如你訂細咗, 四邊要補既英泥料又多咗難做左, 咁點計?
唔識既 你同人講信字
打風季就開始準備漏水未
唔知呀 佢無特別show比我睇
唔驚漏水 因為呢隻窗算室內窗
唔係正常用黎擋風擋水果層
我依家都要係佢哋嚟第二次之前
準備一份我自己起草嘅合約
就係唔可以再再加錢
搞唔掂佢哋退錢

反正仲有幾千蚊喺我哋手
而且佢未完成個工作工作嘅話
我哋去返小額錢告佢都好合理
梗係唔比
10000如果已經比晒就ON9
自己搞 呢個平台,純粹可以提供一個聯絡方法俾大家
如果係呢個情況嘅話,我哋唔介意出英泥錢

但而家係話一日唔夠佢慢慢裝 所以加錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞