[Goodbye & Thank you Anthony Martial] 曼聯終極FF暨轉會吹水區 [2719]

1001 回覆
14 Like 10 Dislike
笑死😆

何太真正身份是溝仔界KOL 內地網名「千語BB生活語錄」專門教女網民如何釣金龜
https://lih.kg/3698339
踢起上黎悶到仆街
個陣英超水準同而家差好遠,排第5真係接受唔到
拎足總盃都係負碌到癲
所以黎緊呢兩個轉會窗佢點樣取捨高薪球員都會決定佢既命運
如果佢係揀埋哂d高薪合約戰士既
蛇占團隊好快會開佢波
其實無衝突架喎
有啲球員係dead wood
炒唔炒坦邊個教都要清架啦

咁人哋攞出嚟講又有咩問題
好似awb咁都黎左5季,時間上唔短,防守技術仍然係得單防一腳剷波,仲要依家連單防都無埋
的確要清架喎

賣球員同樣唔可以解決所有問題,但大換血對於重建黎講就一定係事在必行,你炒唔炒領隊,搵邊個黎教都一樣要做
人哋咁講有咩問題?
其實呢單野咩料,咁多人講
我上面係講緊既然大家都係認同要清人
球員就爽手快D清走
但一講到坦蛇就會有好多理由
而果堆理由明明係apply落堆球員都一樣得
「換AWB就可以解決球隊問題咩」「賣左福仔巿場有無更好選擇先」「都唔關大力事,都係管理層問題者」咁講大家都覺on9啦
點解講坦蛇就會有呢個優待
咪放埋清人名單上囉,駛乜同佢兜咁多
郁一個球員只係個別一個位置變動
例如依家賣awb咁會影響到幾多?

郁一個領隊就牽涉到成隊波比賽既大部分環節
包括用人調動,訓練組軍,更衣室管理等
牽一髮動全身

大家job duty都唔同,判斷去留把尺自然都唔同

點解可以將審視個別球員同審視一個領隊劃上等號

你只可以講,應該比較既係同樣係領隊既崗位同依家坦既比較,咁講會合理d
起碼椰子今次和平分手
唔係比人炒
又唔肯去石油國好難幫到佢架喎
黎香港教傑志
如果講job duty咁又會去番責任輕重問題
因為關乎球隊管理
所以隊波閪
坦蛇責任比球員大
就更加無理由幫佢兜

算啦其實我明你(甚或大家)咩意思
因為換領隊涉及好多野
係好煩所以好多考慮

但我唔係想講去留問題
我係想講唔駛幫坦狗兜
直接講換領隊好煩又要錢所以坦蛇可以留就夠
坦狗,sit!

條撚樣直接害球隊無歐聯收入又引入一堆高薪水貨
清人咁困難坦蛇完全唔係無辜
做乜仲對佢咁親切友善幫佢諗咁多理由
最垃圾個件迷朗

Anyway點解無龜B俾佢哋揀
Winka 實力派支持嘅都有實力
一路打字直頭想一路摙死佢
要比較就先要有可比性
攞返蘇B佢哋同樣係領隊既黎比就合適d
只能夠講坦係比後費sir 年代任何一個領隊都好彩
獲得既資源同支持佢係最多,管理層言聽計從
到換咗新老闆要評核作值唔值得留低,隊波就爛到有好多比炒佢更逼切既嘢要做咗先所以唔郁佢住

不過好在總算將佢由manager 轉到head coach,買人賣人由TD負責,咁好似上季買MM,前季買自轉呢啲收購應該唔會再有啩
佢本身又唔係費sir個種神級人物
根本無本事同眼光處理咁多

再講一個包攬哂呢種方式真心已經好落後

鄰居個碧格列斯坦已經係最好既例子,幫輕左哥狗幾撚多
其實仲要屌既就係費sir退咗休咁耐個管理層好似一直都仲想搵下一個費sir咁
費sir果個年代,
英超個競爭環境同依家唔同哂啦,
費sir教到今日都一定要改變啦
但格狗仲想用返十年前既做法就諗著搞得掂,
同香港咁多年管治班傻鳩一樣
嘩你小心芝娃娃cap低你⋯
簡迪 基奧特 仲入到國家隊
依家個環境我諗雲加要適應唔難,
阿狗唔好彩囉,
前有費sir長期頂實,
依家就有曼城金權足球頂著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞