咒術迴戰 (91) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
芥見︰不義遊戲已死
also 芥見︰不義樂器登場

淨係呢 part 已經足夠咒術名留青史
不義樂器已死

下一頁 : 不義三角鐵
咒術音樂學院
校長樂岩寺
第一屆學生東堂
整個熊貓size 嘅555出嚟
三輪唔拔刀可以揸小提琴枝棍
憂憂:五條悟可以出戰架啦,不過好似復活左百分之八十咋喎。

硝子:復活左百份之八十?你聽邊個講架?五條先生你已經復活晒,隨時可以出擊架啦。

五條悟:咁...點解會無腳架呢?

硝子:咁又唔一定要有腳既,反轉術式既野,你唔會明架啦。

咁易俾你估到就唔係食神啦

分分鐘下一幕就係美軍突入
全部人雙手放頭

唔係講笑
佢分分鐘用“失去下肢”做束縛,可以常時啟動“赫”既排斥力去實現浮空同埋強化術式威力
變成真正既2.5條悟
然後佢下半身變成特級咒具,可以掟出去當迴力鏢用,威力大過游雲
豬野反應 降靈術使人變身!?
即係降靈術都有唔同囉
其實9up 降靈老師 可以上身 可以就咁成隻2.5降

同埋大家都知都係9up㗎啦 咁多9up唔笑你地就笑鳩人
話人記錯豬野係俾降靈打柒自己唔係降靈咋嘛
你啱
我一路都當佢式神使
但冇記住佢個式神招數係用「降靈術」呢個 term

雖然佢個降靈指「降左D 靈獸既能力俾自己用」
同一般理解既「鬼上身」完全兩回事
所以萬一豬野真係用呢招 call 五條悟個靈魂出黎用
佢真係有機會出到無量空處
btw 豬野就算降五條靈
suppose 都唔會變到成隻五條咁
正如佢都冇變到成條龍咁

不過萬一芥見幫佢玩束縛
真係五條 + 七海 + 乙骨 + 釘琦 + 鹿蛇
成隻奇美拉咁出現
我都吹佢唔漲
可能成隻2.5 降出嚟 好似應龍咁成條龍call 出嚟 之後冇用
如果真係咁降法
我應該會笑得勁大聲

不過咬文嚼字黎講
呢d 其實係咪應該叫召喚、招魂之類?
個「降」字應該同問米、鬼上身、附身有關
再腦洞大啲
拎咗老師條屍俾 整咒具個變態佬 整咗個老師頭套
好難講 本身呀婆降淨係降肉體唔降靈
係老豆肉體=靈 咁特別 根本佢都唔係降靈
係變身(以前變人地個女肉身

芥見都係鳩嚟㗎啦 深究做乜
確係鳩黎
然後再用d 灰色地帶去扭d 鳩橋
好期待下一集個五條係咩黎
佢無真係50次 有束縛到少d走加對象人數
勁屈機 束縛代價正面效果, 束縛結果都係正面效果
只要東堂肯將宿個腦同石頭換位就贏
咁咪可以好似turnX 咁飛啲四肢出嚟打人?
都唔奇
咪好似千金小醜巴基咁
本來都係無其望hea追
屌你整件咁既樂器落去笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞