Toyz:時光倒流還是會販毒

363 回覆
35 Like 271 Dislike
講到明唔會改, 應該死刑
佢意思係販毒比人拉撚左 佢先會改先會有今日嘅佢媒體最中意煽峰點火
戴帽
會唔會入到去比超哥d fd 玩到變gay
冇收過錢都幫人賣? 義工?
台中監獄副典獄長黃勝雄出面澄清,表示「本國籍跟外國籍沒有差異,還是可以假釋」

你係邊位
好似話台灣初犯+行為良好可以減刑
大部分人分析佢兩年半就放翻出嚟了
好似坐一半有得申請假釋,夠分行為良好既話
爆咗上線出黎 如果仲有得返到台灣仲有冇命
已經有人覆左你我讀過台灣法律。
見到有人討論驅逐出境,我好熟台灣法律,可以同大家講一講。理論上係會驅逐出境。因為佢係持居留證,正常受滿把之後,就會取消佢既居留證,之後宣判佢驅逐出境幾耐不得入境咁樣。但其實睇返歷年判決書係有人坐完不予驅逐出境,不過佔極小數,有時法官會覺得條友對台灣社會有貢獻,或者佢既事業等等同台灣連繫好強,就唔趕人走。但依啲情況大多都係罪比較輕,可以所謂既易科罰金就算果啲。toyz唔算係輕罪,如果佢單純係吸食大麻比人拉左去勒戒應該就唔洗驅逐既。不過佢算係公眾人物,而且佢入去之前不斷做公益想爭減刑,係符合對台灣有貢獻依點,佢之前上訴仲好似拎左百鳩幾張公益獎狀去爭減刑,所以驅逐唔驅逐出境,暫時真係冇人可以講實,連toyz自己都唔知,要等佢受滿把之後先知,但九成都係會驅逐出境。

佢喺台灣撈咗十幾年算唔算事業同台灣連繫好強?
坐緊冇得登記都係簽個名
實有得假釋,咁假釋登記會點
咁鍾意發表自己既偉論
今次終於踩屎
傻鳩戀童比youtube收皮
工商又唔搵佢
真係on99
push
支joke死開啲啦
陳同佳也提到,如果時間倒轉於案發前,他還是會選擇殺人,因為他不想再活到以前吊兒郎當的屁孩子。

你呢個係副典獄長,佢係典獄長
呢d社會垃圾點解有女會痴埋去
即係佢覺得販毒好偉大?
應該唔得 因為佢要返香港搞文件野
假釋應該唔會比佢飛走?
問得出呢句就明你點解冇
算,佢係台灣創造左好多就業機會,佢搞野飲店,黎緊又有火鍋店,事業明顯算深耕係台灣。但都係果句販毒係重罪,唔取消居留證只係小數。其實台灣既法律好多唔明確既地方,點終係點真係睇個官點判,有少少人治Feel,因為歷史原因,台灣既法律係有好多過時既地方。所以一日未取消佢居留證,趕佢出境,都冇得講實,你睇佢入去前成日都係,我很有可能以後不在台灣了怎樣怎樣,佢咁有錢,請哂律師,佢一定係知有例外,不過佢都冇講實。台灣好容易被社會影響到判決,如果佢勁臭串,講咩反正都係坐兩年姐,博一博唔洗比人趕呢,引起極大反感,依啲就一定趕鳩硬。
真 當大部分人都係正常人件事仲easy咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞