Toyz:時光倒流還是會販毒

363 回覆
35 Like 271 Dislike
信唔信佢坐完仲紅過而家
真 何況又係靚女台灣實大把人追 貪錢既一定唔係揀胎屎
證明toyz 都幾唔識講野
死監躉即係死監躉
冇人氣靠toyz做話題
HK01 玩斷章取意玩到咁 依間media 真係痴撚線
臭港仔,聽到都把幾火呀
見到有人討論驅逐出境,我好熟台灣法律,可以同大家講一講。理論上係會驅逐出境。因為佢係持居留證,正常受滿把之後,就會取消佢既居留證,之後宣判佢驅逐出境幾耐不得入境咁樣。但其實睇返歷年判決書係有人坐完不予驅逐出境,不過佔極小數,有時法官會覺得條友對台灣社會有貢獻,或者佢既事業等等同台灣連繫好強,就唔趕人走。但依啲情況大多都係罪比較輕,可以所謂既易科罰金就算果啲。toyz唔算係輕罪,如果佢單純係吸食大麻比人拉左去勒戒應該就唔洗驅逐既。不過佢算係公眾人物,而且佢入去之前不斷做公益想爭減刑,係符合對台灣有貢獻依點,佢之前上訴仲好似拎左百鳩幾張公益獎狀去爭減刑,所以驅逐唔驅逐出境,暫時真係冇人可以講實,連toyz自己都唔知,要等佢受滿把之後先知,但九成都係會驅逐出境。
笑到仆街Toyz都比人話唔識講野
一定是別人幹的
連登仔邊識fact check
如果佢係今日坐監之前登記結婚既,咁就有數講
家下係佢坐完會直接有車載去機場驅逐出境
但如果佢可以假釋,之後同台妹結婚又唔同講法~
淨係坐呢幾年有排佢慢慢講,大把人當花生聽
分分鐘勁過當年冷凍出來第一次live 十萬人睇
又話坐4年點解變2年
係入面比超哥玩撚死啦
佢教唆他人,同犯事一樣仆街。
因為坐坐下會減刑,亦唔洗坐滿就可以申請假釋,理論上冇可能坐夠4年2個月,佢2年幾就可以申請走人。
呢d咪 斷章取義咯
01 假新聞唔係第一次,又斷章取意

明明直播係講如果時光倒流去番以前販毒被捕之後,佢都會選擇而家呢條路,坐監完咗件事佢,比自己一個教訓,而唔會用走佬/其他途徑脫罪
佢而家成身最值錢係把口
4年啊,你估4個星期啊台妹黎架
On9,佢既國藉身份唔適合,邊有得假釋,要坐爆
左右兩邊卵巢都罐滿咗精液
佢意思係販毒比人拉撚左 佢先會改先會有今日嘅佢媒體最中意煽峰點火
佢以前係咪都算靚仔一名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞