傳 NVIDIA 為了 RTX 5080 能賣中國,限制 RTX 5080 性能,與 RTX 4090 D 相約!

209 回覆
4 Like 40 Dislike
禁 NVIDIA 啫,無禁 AMD 同 Intel 喎
就算睇錯都啱喎
因為中國唔係民主國家
所以要禁佢nvidia GPU

正如你係當權者你都唔會放任恐佈極權份子俾佢哋有渠道獲得高科技武器一樣
唔怕啦
好快強大既中國用手捽都會捽到張勁過9090
即時收老黃皮
又留港撚累事
死無全屍啦冚家鏟
北韓都買唔到,留港撚影響力大到咁?
你咪撚戇鳩啦
AMD MI300 一樣係禁令入面
呢個 POST 講緊遊戲級顯示卡 你衝出嚟做乜鳩
唔係盟友咪一律俾特供版你

以後4090=行貨封頂效能
唔知點解覺得好諷刺
咁有冇同你嘅價值觀背道而馳
價值觀?

打擊恐怖極權分子我十分支持
不過會串到好撚多人

負評我都冇用
咁有咩咁諷刺,可唔可以講多少少
咁出5080把撚
屎冇人要的
美國人真幸福☺️
其實有冇得解鎖?定硬體上閹割
gaming顯示卡而家都唔係nivida 主收入來源
After the US banned the A100 and H100 chips from export to China and Hong Kong in September 2022, Nvidia developed less powerful A800 and H800 chips specifically for the Chinese market.
某團體有做極權嘢 直頭係剝削人權嘅一班人
然後講到自己好似唔關事
即係一個有剝削人權嘅團體 話自己打壓緊另一個剝削人權嘅團體

然後人哋講出嚟就唔認
即係好似講六四出嚟 大陸會唔肯承認咁樣
呢個又係另一個諷刺位
岩呀 出閹割版5080 即係4090D性能
賣返新一代旗艦價
中國真係對R&D將會有好大貢獻
點解要講到咁隱晦
有咩就講咩啦,
你無名無姓驚閪咩
其實都唔隱晦㗎喇喎
我好肯定嗰班撚屌一定知道我鬧緊佢哋
而且旁觀者都一定知道我鬧緊邊個
佢哋只係識扮傻 成班傻閪咁樣

佢哋做嘅嘢就係陰陰濕濕咁做啲好誇張嘅嘢
只要受害者講出嚟佢哋就會群起話受害者係痴線
喺呢個論壇都出現過好撚多次
我唔係冇試過

然後調返轉而家就話我隱晦
佢哋嬲爆爆就會講某啲字眼出嚟攻擊受害者
用自己做錯嘅嘢嚟"攻擊"受害者
因為佢哋根本已經冇正常嘢可以講到
即係純粹提起某啲keywords

呢個同時係智力嘅表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞