[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (92)

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
多鳩謝晒喇
罪大呢啲蚊型細公司受唔起佢
點會簽sony
真係不如留係tvb
罪大啱啱簽咗per se,又簽咗KingdomC班人去Green Music
仲邊到有資源?
假如Gigi真係2020年簽5年約,正常大公司都會喺合約期限最後一年,即係第4年就已經同歌手傾合約去留問題
只不過啲傳媒捉錯字或者帶風向,吹到Gigi已經斬釘截鐵唔續約離巢一樣
英皇近十年已經唔掂當,連小背心參加過大陸好多大大小小嘅節目,一樣谷唔起
近排英皇新女團VIVA又係雷聲大雨點小,連大陸網民都唔多睇好
可能用大陸Sony Music資源簽人咪得,王祖藍、關家姐、刀削麵都係以以上相同方式簽入Sony
雖然目前Gigi簽Sony成事機會不大
其實人氣都冇大家講到咁差,參加到101之後吸納咗啲客源,近呢幾年英皇打造到佢首首K歌想唔入屋都難,傳唱度高,比同期其他英皇新人真係算係咁
呢間廢架喎
刀削麵喺香港消失咗咁滯 喺大陸又上唔到咩大騷
https://youtu.be/Wnb-MT7AISE?si=FCfPt0jZCWTj2qTU

吳林峰 新歌
Project 26/366:《豆豉》12/26
大陸Sony基本上自生自滅囉,尤其是宣傳方面都要靠歌手經理人公司有冇後台同足夠影響力
大騷真係英皇 啲哥哥姐姐乜柒都有佢

講起大騷
近排有個台仔去玩我是歌手爆紅仲表埋忠
都仲有好多台灣人喺threads支持佢仲幫佢解話
香港真係唔會得好想睇mc去玩
至尊碟
黃宣?
係 上去屌打啲大陸歌手 做咗台灣之光
https://youtu.be/U8TUtf6pvPc?feature=shared

cotaboii 6月21日出咗新歌
但kkbox同moov嘅新歌預告post都冇講
特登Google咗佢 原住民都話自己係中國人
原來做咗十大中文金曲 完全冇noise
聽咗幾秒佢把聲
已經想熄咗去
仲要咁嘅樣,唔知有乜賣點
公正持平嘅xxxx俱樂部幾時出片講MC尋晚嘅表現
https://youtu.be/YeSMDXMNzmU?si=BeZLKGtl4HdZRMFH
GRAVITII《下回予告》(Official MV)
曲:Theo Chu Chun Yin
詞:IVstillsleepy
編:GRAVITII
監:GRAVITII
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞