[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(54) 水蛭強戰回歸

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
世界末日啦!
個勝率肯定太過份
勝率未必拖得好高,但泛用性一定好高先郁佢地!
話說計噁心偷搶果副仆街好多,果副真係攪埋你心態
除咗prof x,hera,黑騎士之外其他同冇改過一樣

連hera個nerf都算係不痛不癢,應該唔駛帶luke cage都照舊壓得死對面

正式宣布prof x係唯一已死既,仲要其實問題係主因cannonball係prof x要幫手頂刀
hela 法庭咪死左
玩翻正統純hela咪冇影響

btw本身仲估今個更新會直接有動刀落法庭本體到,結果冇
勝率應該都高
只係cube rate未必高
好多時鎖完再snap已經retreat
呢個真,明明我就係靠x教授同霹靂炮克制
Prof x改到咁同storm有咩分別
冇乜分別

只係唔使等下一turn
同埋Doom Ultron Hela啲野加唔到入去
其實係囉
獨特性又少左
邊副,想睇
baron cable?
無記錯仲有齊x男爵,角鬥士
1費用勇度,g豬人果副?
偷野都係得呢副啦
除非佢講緊loki
多謝second dinner出個咁既更新黎暗buff hela,連唯一既天敵都冇埋,應該7月又要nerf多次

係咁易玩廿零分鐘就已經8連勝,如果打ranking有排名獎既話應該都會試下打翻入top1000入面,可惜冇

其實有無咁易掉唔中hela我成日都掉中hela
hela cube rate唔算高
唔snap就2粒
你snap左即係有hela啦
咁對面就望下discard pool再決定留唔留,咁當然好多人其實唔計數

好處係discard hela直接1粒走
要睇個陣咩hand,有時候我會寧願空過2~3turn都唔會亂做棄牌,因為就算唔棄錯都有權贏,但萬一博錯就會即刻0out

如果問我咩情況會搏既話,情況起碼要係前幾turn冇做過blade/colleen wing,然後手牌2-3隻6cost怪(包埋hela),加上對面未snap既話我先會拎個lady sif去搏咁

所以我個build係唔落glaive跳費同gambit呢啲有隨機性既棄牌,唔追上限黎保穩定性
係,好多人唔數牌/discard pool 雖然我覺得呢個問題到宜家應該都係要官方負翻責任

明明咁易整既function兼且其他卡驚都有,而且官方都默許左類似untapped呢類型輔助程式情況下唔幫一般玩家出翻配套,間接做成左一定既資訊差

再者有時可能一個電腦mon玩緊幾隻game/咁啱冇留神對面turn做左咩,呢種情況下冇得trace翻個記錄都會變到有啲劣勢
你睇返佢discard 卡
Blade斬最右
colleen斬4,5費
lady slif 斬death
隨機性極低

不過個人認為玩hela deck就係要信奉hela
discard pool同destroy pool官方有, 不過廢
會回上手嘅都唔顯示, 即係要死記天啟, deadpool而家幾攻
同理knull都計唔到
想問吓點解新呢副會落colleen wing?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞