[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(54) 水蛭強戰回歸

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
未試過呢個情況
但正常應該要彈
改4費
係咪你手牌滿左7張?
會唔會係因為Jeff可以無阻地移動一次
放入去pro x左嘅luke cage’s bar之後可以無阻地由場地移動返上手牌
Thanos可以無阻地入場但係佢自己唔識郁
唔關事
最大機會係對方手牌滿7張所以彈唔返上手
彈上手同無阻放牌/移動兩樣野黎
咪玩啦 我個個月都有買PASS 我宜家已經無哂KEY 去抽下星期啦
一非洲人要3,4抽先中 又要儲KEY啦
放心 SD實係nerf series 3/4 卡 , series 5卡唔會大Nerf
睇錯左
應該話pro x左嘅luke cage bar應該唔識彈返上手
啱啱先試過super skrull copy對面pro X lock住luke cage bar
super skrull同之後出嘅一張牌都冇彈返手
唔係課長想張張卡都拎到根本唔合理
唔係課長不嬲要控資源玩D你最想玩既DECK
唔知掛機掛到盡可以拎到幾多資源
手牌無滿
我覺得係jeff本身嘅機制問題 佢係獨立一張卡嘅效果
thanos要有space stone在場先有用
隻game啲interaction係奇奇怪怪
終於有金jubilee玩
問題而家張張新卡都好撚勁
咁改都幾好
無超巨星 唔建議落馬東石 因為turn 6 通常靠奧創贏
超巨星可以拎馬東石最後揭示

可以用kazar 袋鼠女代替 巨星 馬東石
FROM 巴哈

官方在Discord回覆了許多關於「死侍餐車」的問題,從回覆裡大致上可以看出遊戲模式的輪廓。
以下是有關的回覆截圖:

簡單整理:
1. 所有玩家一開始統一會給240 Bubs(死侍餐車遊戲模式裡的籌碼)。

2. 總共有15個等級的賭桌,隨著等級越高入場所需的最低籌碼數也越多。初始賭桌的籌碼需求是10 Bubs、最高級賭桌的籌碼需求是640萬 Bubs。

3. 遊戲模式跟一般天梯場一樣,就是帶一副牌挑一個賭桌進去跟一個對手打一場。差別是系統會自動在T4跟T5把籌碼加倍,算上雙方玩家手動的SNAP跟原本T6就有的局末加倍,等於說最高賭注會加到2的五次方 = 32倍。
也就是說以最高級賭桌為例,你最多可以贏/輸640萬 x 32 = 2億480萬 Bubs。
4. 如果你輸光了所有的籌碼要怎麼辦?不用擔心,遊戲有設置隨時間自動回復籌碼的機制,玩家每小時會回復1/8「回復上限」(Regen cap)的籌碼。

5. 隨著獎勵樹(Reward track)的提升,玩家可以解鎖各種獎勵,包含提升「回復上限」,最高回復上限會到3000萬 Bubs。

6. 獎勵樹(Reward track)跟收藏等級一樣是累進制的,輸了籌碼並不會倒扣,所以只要願意農應該遲早都可以拿滿獎勵,最終累進到5億 Bubs可以拿到新卡「卡珊德拉」。

7. 會有一個死侍餐車專屬的排行榜。活動結束時排行前100名的人會拿到特殊稱號「Best Bubs」。
主流應該唔係屌緊隻game pay to win
好多人都明 如果好似以前咁降pool 無人會課金

但而家係屌緊佢出完conquest mode
之後成隻驚就係不停出Cosmetics 嘅野
出新卡又密過之前 而唔係focus係其他game mode/系統
搞個公會系統都可以整咁耐
240 變 5億 係咪連贏6場 x32就得 有冇計錯
話說征服賽成日見到有人人拎shanna,martyr同埋ebony man嗰堆卡然後turn3退game,其實係有咩用途?

外掛刷獎勵
oic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞