甄子丹上南韓綜藝,韓仔睇完佢龜速打木人樁後強顏歡笑; 成龍去日本新縮,日本黑幫當佢係國家元首咁接待

180 回覆
21 Like 94 Dislike
老實講
雖然唔太鍾意甄子丹
但佢拍葉問之前根本冇學過詠春
佢拍其他武打電影全部都係mma而且真係做到拳拳到肉嘅效果
你冷靜少少先清
如果我有冒犯到你
好對唔住!
舊底係boxing 底或者武術底
殺破狼開始先mma
舊時洗黑錢 殺殺人跳跳舞 戰狼傳說 特警屠龍呢啲未玩mma
https://youtu.be/TKrUw6q4hnw?feature=shared
垃圾大陸 term
樓豬大陸狗嚟
馬交文斬架
Jacky chen
係Ikea無人夠佢打
基頓的肢體喜劇影響了成龍,在成龍的自傳紀錄片《成龍的傳奇》(Jackie Chan: My Story)中提到成龍自己的招牌肢體喜劇是在基頓肢體喜劇表演的基礎上發展出來。[83]

吓?????
所以去日本唔敢玩柏青哥 唔知邊部機有加料
人地明明好冷靜 你做乜9
仲未有甄子丹同泰臣對打嗰一幕幕後
避遲半秒鐘都應該比泰臣一拳打到瞓低
其實每一步動作片 都係好多替身 可以講替身做嘅部分仲多個主角 包括成龍 我講嘅唔係淨係單單危險動作 而係所有動作 而家講緊拍電影 係要將一部作品展示出嚟 只係要最靚嗰面 你最好打 唔代表你打得最好睇 你現實打得最好睇 唔代表拍出嚟好睇 係要有好多好多人配合 揀一啲最啱個情景 拍出嚟最好睇 擺係作品度 啲人成日用慢鏡頭 拆穿 啲動作片好多睇身其實極之無知
成虫上普通話訪問節目都要講兩句廣東話..

相反因子丹上韓國節目反而係都要講普通話..明明班韓國人都係聽唔明要靠翻譯先知佢講乜..佢係咪覺得講廣東話好失禮佢
但佢拍d 動作片真係好好睇wo
打擊感好強
拳拳到肉咁
成龍果d 片都無呢個效果
係咪得我一個覺得成龍d戲唔好睇
咁我刪走頭一句
如果我有冒犯甄你
好對唔住
東方睇人係成就同道德結合,所以咁多失德藝人
西方唔多在意依家野,意大利貝盧斯科尼都可以屌女袐書繼續選總理,迪卡比奧咁多年玩極都係19歲女etc
佢無個種打擊感
唔代表佢無個種到肉感
只係好易被佢啲走位閃避走左fo
https://youtu.be/MpyvXQw-27o?feature=shared
你用睇甄子丹打戲既角度睇咪唔好睇
尊尼特普
jk羅琳
marvel 個康
dc 個閃電俠

是但數都一堆
鏡頭運用都好出色啦
比你睇清楚成個動作
呢個post推到上熱門
其實成龍係呢堆人裏面根本係最無問題個啲case黎
只係單純多女伴同搞大過情人個肚
無負責任唔認呢啲根本係西方唔係啲大到要社會性死亡既野
甚至只係一件普通私事
係亞洲 吖唔係 係香港呢啲咁既地方先有人睇到好撚大
喺韓國識普通話嘅翻譯點都多過廣東話? 而家有唔少韓國人都有學普通話
只係想講東西方側重點唔同姐
玩女人佢地唔care
但政治正確me too佢地就獵巫
例如有個中國藝人係中國內歧視黑人都好,個反響相信都好細

你有邏輯應該識分辦你所講果d案件每個性質都不盡相同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞