甄子丹上南韓綜藝,韓仔睇完佢龜速打木人樁後強顏歡笑; 成龍去日本新縮,日本黑幫當佢係國家元首咁接待

180 回覆
21 Like 94 Dislike
成龍在國際上的地位:
https://www.youtube.com/watch?v=KGa2EIrNbUw&ab_channel=%E7%AC%94%E7%94%BB%E7%94%9F%E6%B4%BB
甄子丹在國際上的地位: (最後韓仔都係要係佢面前提成龍)
https://www.youtube.com/watch?v=Ktbr7nkodUI&ab_channel=friDay%E5%BD%B1%E9%9F%B3-%E6%BD%AE%E6%B5%81%E6%97%A5%E9%9F%93%E5%8A%87%E3%80%81%E7%B6%9C%E8%97%9D%E5%8F%8A%E9%BD%8A%E5%85%A8%E9%9B%BB%E5%BD%B1%E3%80%82%E6%AF%8F%E6%97%A5%E6%9B%B4%E6%96%B0%E3%80%82

唔撚好話日本, 事實上全世界都當成龍係神咁拜:
https://youtu.be/JQZz1c2GzCA?si=487BaZiFhk_ploeL

無比較無傷害
有時一條友既成就同地位唔撚係靠堆屍既方式造假愚論就可以忽悠到大眾
當年鐵頭係新宿好勁架
你出親post都冇咩人回係咩感受?
牙丹形象好過某蟲
因子單一定好打過成龍,但成龍打得畫面靚
笑還笑
平時甄子丹啲武打動作 真係好睇
導火線真係翻睇又翻睇
就算香港人幾唔鐘意成龍

國際舞台都屌打10個
因為替身打得好睇
成龍勁在唔係齋打
而係打得好諧趣
同埋好識運用環境
雪櫃氣球帳篷咩都運用得好好睇
加埋唔要命嘅高風險動作
而家邊個敢做
以前ps有隻叫Jackie Chan
地面見到有乜都可以拎黎打
好撚過癮
不過d 跨樓跳關卡set到容錯率好低
仲死得多過dark soul
成蟲除左跳商場果次有邊次唔係用替身
果隻中學時玩好正會用英文串鳩敵人
你玩完啦 Tony
打得諧趣都係賣點?
扮曬就跌就跌,個口震曬,唔講以為睇緊歡樂今肖
一定啦,子單用替身
睇極都覺得咁精彩
傳統,現代,古代兵器,現代兵器,武俠都打得好睇兼自創風格
電影方面係好大成就 有啲將佢同buster Keaton 等動作喜劇殿堂人物比較

當然私生活 奶共嗰啲 外國唔會乜理
咁都叫龜速?有冇打得快嘅俾我見識下
成龍作品又多 拍鬼佬戲 又係主演 動作打得來又有笑位 至少佢鳩又得 正經又得 印象深刻啲

甄子丹 俾人感覺唔講得笑 打鬥方面佢完勝 俾到觀眾肉緊刺激
5張嘢仲想點
一個肯扮女人
一個懶係型男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞