有咩牌子比dyson更加明過其實?

272 回覆
63 Like 170 Dislike
其實你試下無過濾功能會靜好多
質素最好才有資格這樣說
吸塵機用左5年
電都未換過
Dyson吸塵機用咗6年都冇壞 不過舊電係幾廢
早兩個月都換咗lg 又靚又好用
dyson 風筒真係堅好用,頭髮勁快乾
話易壞果d 人係咪有清個塵網?

吸塵機第4代同第6代都有用
我覺得最大問題係個塵箱好快full, 然後影響吸力,頭髮kick 住響入面又難攪。總之就由個轆開始就kick 頭髮。
我間屋細,電唔算係大問題。
dyson又點?貴就一定好?
嘥氣,電器嘅嘢不嬲撞手神根本冇咩名唔名高,其實唔通有人買左LG第二年即打柴你又知
就算同一批貨啲QC都可以爭好遠,仲要睇用家習慣
吸塵機 用咗5年都無問題
冷暖風機 冬天神物
LG要人推高佣
Dyson 自動波無乜佣
apple iphone
唔好阻人換新機
呢個真
三叔d野夠有人話易壞
反而屋企用落最長命嘅電器就係三叔同sharp

btw, dyson風筒我都唔鍾意用
會set唔掂個頭, 其實普通反而得
Dyson 新型號啲吸塵機真係勁易壞
我果部3年壞咗兩次摩打
一星期先用一兩次
整一次要千幾蚊
第二次直頭唔撚整買過部
但佢吸力同啲吸頭係幾好
可能買返舊型號好啲

風筒係吹得快少少但用Panasonic吹出嚟滑啲
Dyson v6 v11都有 都係唔夠一年壞

V11保養壞完 整好一年內又壞

真係狗也不再屌

但風筒同3合一 暫時都幾好冇問題
平? 最少都一千幾啦
帶頭整新設計先
抄一定平架
我第一部吸塵機係遠古型號DC35,岀左十年,用足十年都唔壞,電我買過兩次淘寶。
新岀科技好吸引,先買V12 Slim submarine, 用落又方便又好用。
另外風扇我都有,當空氣清新機用,不用大風,7至8級就夠,風柔和舒服,用過返不到轉頭,感覺舊風扇啲風一巴巴星過來咁,好大分別。
我老母2003年買ge DC08宜家仲好健在,唔知係咪撞手神。

自己同朋友都買左風筒同digital slim, touchwood 暫時都未有問題
dyson風筒最大存在價值係送禮神物
想送份禮物氹下女朋友/老婆, dyson風筒係好選擇
大把人唔識用,之後賴dyson 有問題
要洗/換filter
用緊Dyson 風筒,用左兩年覺得幾好用不過feel 到佢差唔多壞,有時會開唔著,要用手按一按電線個駁位先著返
我吹傳統個D風扇會吹完成身好酸
但dyson 唔會

至於風筒
更加唔會傷頭髮
電線鬆左
拎去出面搞,$200-$300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞