有咩牌子比dyson更加明過其實?

272 回覆
63 Like 170 Dislike
5-6年前好多野都係dyson出先
依家出嗰堆都係抄
屋企幾樣野都未壞過, 算係咁
初代 二代 暖風機 噪音係算大既 未壞
初代2個風筒 未壞
v8 吸塵機 未壞
之前係酒店用過ghd 風筒係幾正,但記憶係少少重。
用緊Dyson風筒、風扇同吸塵機,
前年風筒新買2個月壞咗,特別版藍色,上門收走後成2個半月至俾得返我用,話因為Covid疫情嚴重而影響維修時間,仲要得返普通版銀灰色,話特別版冇貨,結果3個幾月後又出返隻藍色。
風扇就幾好,冇壞過,換過下filters,不過係買Amazon 的副廠filters,原廠貴3倍。
V10吸塵機算壞咗一部,因為啲掣老化斷咗,但係都只係用咗2年左右。
Dyson headphone豬咀
出咗成年喺街只見過兩個人用
咁算唔算名過其實
屋企有dyson吸塵機同風筒,係真係唔好用。吸塵機又唔係吸力特別好,又嘈又重。風筒成日吹到頭髮打曬kick,搞到甩勁多頭髮。但用冷風吹嘅話頭髮係光滑左。但要買電器,panasonic 屌打曬,價錢又ok。去完日本用佢藍光風筒,就返唔到轉頭
小米嗰部咁撚廢 咪玩啦
其實好襟用, 最大問題係好多人唔睇說明書,
唔會去正確保養部機, 跟住話易壞
我好多年前小朋友出世就買咗dyson, 但發覺要大風就會好嘈, 一係要放喺好近好近嘅地方(唔知依家有冇改善)所以後來都用返傳統風扇算。

風筒我從來都唔用所以冇買。
我嗰時都係咁俾人sell,但我最後都係買左Dyson吸塵機,用左兩年都無事
佢哋實sell你其他牌子,有啲牌子個分成會高啲,好似我睇氣炸鍋同電飯煲,做曬功課都狂sell我其他牌子
任何牌子嘅維修部都有人托嘢上去維修㗎啦
v12出咗有得拖地好正
我去樓下電器鋪問個sales買Dyson好定係買其他吸塵機好,個sales叫我買部唔記得咩牌子啦,都係大牌子嚟嘅,話一部Dyson開3部咁滯,壞咗掉撚咗佢,我又真係聽佢鳩噏,買咗返屋企,你老母臭閪,個吸力細到閪咁,又勁快冇電,仲衰過掃把

之後即刻走去買返部Dyson V8, 用到而家,換過兩次電

買個風筒又係咁,個friend又係叫我買小米,$200,Dyson嗰陣時賣$3000,又係話一開15,屌你老母,吹撚到把頭髮乾鳩晒,又成日過熱停機,我吹完個頭,要等個風筒冇咁熱,下一個人先可以吹

之後買嘢唔撚敢再貪平
最值得買係風筒

倒塵污撚糟到仆街
已經俾咗人
去電器舖想買罪大電視, 點知狂sell三叔
lg部k9吸塵機堅好用
又跟兩舊電
我部 v8 仲用緊,舊電仲夠我全屋吸一次
但風筒真係搵唔到另一個牌子有佢咁好

靜,夠熱,大風
無葉風扇係為好睇 要涼要靜買返傳統
只有盒仔 或 平板 先考慮小米,其他有啲牌子抵玩過佢
風扇嘈我認同,但無葉全部都嘈 想唔嘈用返有葉

但吸塵機成日話易壞,但我想部v8快d壞換部新都未撚壞

我朋友上次想買吸塵機,佢狂sell bosch
我部7年,未換過電
但你由頭到尾都無用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞