我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 70 ) - AMD 強勢

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
唔多
Hi 悠二
最近諗緊買gaming laptop (zephyrus G14 2024) 定砌部機打機好
應該都係間中玩下啲簡單game (LOL, CS, Pal world)
如果同價位可以砌到咩機/ 咩機型適合啲?
X2
黎緊出條高階版 4070 ti super 優惠組合
同岩岩出既4070 ti super 組合無關
純粹係整靚d 既版本
https://yujihw.com/ <----想問下係英國係咪會上唔到呢個網,有開vpn同無開都上唔到
話Connection timed out
個網死左
你應該去faroll.com
應該係個網暫時down咗
Hi 悠二 , 我想問下使唔使加錢加第二隻散熱器?有無邊隻推薦?

訂單編號 240629000059621
希望係白機LIST
啱啱訂完
唔記得訂埋網卡,可以點?

同埋 sound card都無訂
應該唔得 4k 的話

想問下速度嗰度寫4800Mhz係咪就係實數,即係代表我個RAM係 DDR5 32GB(16*2) 4800Mhz
頭先有事要入BIOS調先見到佢寫4800Mhz,但我張單寫我係買32GB(16*2) 6000Mhz
定我誤會左
Hi 悠二

8月會唔會出8月優惠?黎緊畢業返香港想砌 7800x3d + 4090(重有無貨)/ 4090d 組合

純打機睇戲,打 CS/ R6 之類高fps game,玩2k,budget 30k +/-5k

想要多 RGB 水冷觀賞機,Lian Li O11 dynamic 之類嘅 case,黑白無所謂

順便問如果買埋 Alienware AW2725DF mon 有無折頭?
入bios開expo
你好悠二 本身用緊3060ti 3600x
想升級 板, CPU, ddr5 ram 會拍打機片 主要係fps
筆直3千5左右 升級7700定7600x好? 板同ram應該點配搭
之前砌咗部機
最近用落發覺個散熱係到吹到熱風出嚟
係咪部機散熱唔夠
定係機頂要再裝一排風扇

定要轉用水冷?
正常,有熱風出即係正常散熱緊,如果無熱風出仲驚,即係根本散唔到熱
睇溫度幾多啦
高負載 吹熱氣好正常
要係邊到check返?
因為我放枱底 啲熱風好阻我
諗緊有無方法解決到
裝多啲風扇會唔會散多啲就無咁多熱風
都可以照出優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞