我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 70 ) - AMD 強勢

746 回覆
13 Like 8 Dislike
想問水冷同風冷效果差唔差得遠,會唔會好快壞
睇下咩U i7 i9 要用啦
壞唔壞 漏唔漏水睇你運氣
無事3年到都換新
有冇收到風下一代am5 chipset板幾時有?
剩換水冷難唔難搞
散熱就完全唔需要驚
7600本身唔熱
最多買隻AXP90-X53(定47?)
4060ti都係
想要再抵玩d可以睇埋AMD 7700XT
但個spec如果玩3a game的話,夠力跑?
唔洗開到最高,但希望跑中都有60fps以上
1080p/2k就無問題
我諗全開都得

想再勁d可以搵下有無4070或者7800XT裝到落去
TG PM我
法奧$10000細機箱打機list ok?
cpu/motherboard 轉ryzen會唔會好D?
thx 🙏 🙏
筆直1萬要細機箱?要幾細?
list推价的jonsbo c6 size ok, 或者 cm nr200
火牛 用 vita 750 郁夠
舊pc 好似懷左 ,用緊 Western Digital 3.5-inch 7200rpm SATA3 Hard Disk
點樣最簡單可以拎份入面d 資料
電腦開機顯示 reboot and select proper boot device
入bios讀唔到 SSD, ssd kingston 500GB, ASUS Ddr4
係咪冇得整
駁落另一部電腦度
悠二5999$果set好似好抵吊
TG 搵左我先
你真係唔夠用既.可以換
可以.隨時上黎
想問問
因為空間問題,想由而家ATX機箱轉Mini ITX
想盡量沿用返本身嘅硬件
Cpu :amd ryzen 7 7700X
Display:MSI GeForce RTX 3060 Ti
1x HDD 2x m2 ssd 2x ssd

悠二有咩組合推介 本身有隻貓頭鷹塔散係咪已經唔用得
用緊咩底板?
如果matx都有好多選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞