聯合國大會大比數支持承認巴勒斯坦 以色列以自備小型碎紙機即場碎聯合國憲章

263 回覆
228 Like 13 Dislike
日本=德國靠自己民族努力
呢個真 點會有人撐低賤蛔狗。。
唔退得,中華民國有辦你睇
你個名
死得人多咪有人同情囉
啲同情嘥氣喇
以色列放棄防守
一年俾哈馬斯啲火箭彈射死幾千人咪有人同情
好似哈馬斯咁
咁你要唔要佢哋嘅同情?
聯合國有撚用咩
D咩維和部隊用都冇用過得把口白駛錢養人
你d時序錯撚晒
英國支持猶太人係以色列建國個時一戰都未打完
問題係19年全部都係平民喎,香港人亦無槍
你一開始個前提已經係錯咗,比喻錯晒
睇少啲大公文匯啦屌你老母
cctoy視人命如草芥
珍惜人命就叫左膠
好笑個位就係班左膠以為分得開
但哈馬斯就係take advantage of 呢樣野呢啲就無人睇到 用醫院嚟做基地又唔計
種族滅絕嘅話當年以色列立國都有巴人點計
真係時勢問題
如果1947年係左膠當道,一早撐以色列護國戰爭滅曬周邊國家
唔好唔記得以色列係俾人圍左幾多次打左幾多次護國戰而巴就一直唔承認un181 去到後面又話想跟返,1988先正式立國,邊度有咁撚著數先正一輸打贏要
有冇諗過以色列啲後喺加沙立國本身就有問題
如果嚟多次啲左膠會拍手叫好
而家喺佢地觀點中白人已經有原罪
問題係19年全部都係平民喎,香港人亦無槍
你一開始個前提已經係錯咗,比喻錯晒
睇少啲大公文匯啦屌你老母

仲有呢句
當時既示威者都公開話係打緊一場戰爭嫁喎

你係咪中文攞U
覺得菠蘿包有菠蘿果啲弱智黎
戰爭嘅意思in 呢個context係代表思想上嘅戰爭,而唔係槍彈上
因為香港人其實無軍火喺手,根本無可能打真嘅仗
所以文宣戰咁重要,中共主力抹黑香港都係用文宣
因為知你班人無軍火喺手,喺真係殺人層面上輸硬
以色列立國果時係想建立一個跨民族既世俗化國家,係班阿拉伯佬要一個政教合一純阿拉伯人既伊斯蘭國家
我好懷疑
贏盡左膠同情
呢個觀點
如果呢個觀點啱,
trump點會夠支持度再當選候選人

trump呢次再有資格出選,
就真係有民意調查back up嘅沉默大多數啦
其實根本係撐以色列果班人怕cancel culture無辦法公開講,咪唯有投票
跨民族世俗化國家呢啲野,同共產黨講無產階級專政一樣,只係冇人信嘅表面藉口
以色列人本身就係猶太教傳統維繫嘅共同體,多民族世俗化根本就係自打嘴巴
以色列果200萬阿拉伯人係?

仲有以色列係中東唯一基督徒數量上升緊既國家

以色列真係做到跨民族世俗化國家,有人要破壞仲要唔俾以色列還擊

咁二戰果時盟國咪係種族屠殺日耳曼民族同大和民族

以色列立國係因為經過二戰後,以色列民族發起要建立主權國家保護民族利益,然後先重新勾起錫安主義
所謂以色列人就係猶太教+家族血源,否則唔會無條件派國藉俾所有海外猶太人
我有一堆猶太人fd,有啲家庭就係唔同意以色列政策,到今日都冇拎過國藉冇去過以色列
以色列由建國到現在都係以色列民族為核心嘅國家,如果有阿拉伯人同異教徒生存喺境內就叫有心建立多民族世俗國家,咁中國都係

以色列唔係世俗國家,隔離果啲攞LGBTQ去石刑既國家叫?

人地以色列國會點黎,臭閪蚑那個人大點黎?
呢啲唔代表乜野,都係果句,大陸都有lgbt,四川直情多到俾人叫gay鄉
世俗只係程度嘅問題,對比isis,哈馬斯都可以叫世俗
如果你要同哈馬斯或者傳統伊斯蘭國比較,以色列的確比較世俗,但只要對現代以色列有認識,都唔會天真到覺得呢個係多民族世俗國家
呢個世界唔係非黑即白,即使因為二戰俾納粹屠殺過,即使立國個idea係ok,都唔會令無撚神喺加沙建國呢件事變得合理
美國應該玩串啲動議埋比台灣入
聯合國表決前派埋代表團去巴勒斯坦,班阿拉伯佬傾都唔肯傾,猶太人就沙漠啲豬頭骨都要

以色列一立國果時都係左派政黨執政,係班阿拉伯佬係都要趕盡殺絕,利庫德集團啲右翼先上位
弱智,你無撚神要黎我屋企建國,我點解要同你傾?
暫時仲係.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞