聯合國大會大比數支持承認巴勒斯坦 以色列以自備小型碎紙機即場碎聯合國憲章

263 回覆
228 Like 13 Dislike
白卡佬做乜9
我支持既係正義
邊個做仆街野就邊個抵打

我話支持佢唔通多左條毛
人生苦悶
大家咪都係吹下水
屌你老豆
按照聯合國憲章,要正式成為該組織會員國,在聯大獲得三分之二多數票前,必須獲得安理會的舉薦,但美國於 4 月 18 日否決了巴勒斯坦的入聯申請。因此,聯大周五通過的決議只具有象徵意義。

即係通過都無用?
其實以色列都幾離譜
巴勒斯坦國明明係同佢和平開既法塔赫
但係都係想滅絕佢地咁款又拆人屋做屯墾區又唔比人入聯合國
點會入到,到時美國會反對架啦
成班恐怖分子
判比以色列合唔合理係一件事 阿拉伯人妥唔妥又係另一件事 上樓應該唔係講緊阿位伯人突然有班人走入來 當然唔中意 佢先唔會理你聯合國搞咩 佢嘅重點係點解中東班阿拉伯佬會發顛 唔係點解係應該判比以色列
其實巴撚一向死有餘辜 巴撚文明就係中世紀野蠻豬 雖然猶撚都唔係咩好人 既然咁咪由佢地打撚死佢
咁問題來啦 有班仆街沖入你屋企 偷襲你殺左好多人 唔難保你還手果時唔殺紅眼 反正2邊都係垃圾 咪由佢囉
香港好多人真係盲反回教徒反到走火入魔
哈馬斯緊係打撚死佢
點解台灣又唔得?有自己軍隊,有自己貨幣,有自己嘅護照,有自己國界土地,聯合國食撚屎喇
弱肉強食,適者生存 = 有槍話事
地球定律
美國都係喇
師兄你唔開心我可以道歉

sorry我語氣重咗少少
蘇聯係小朋友呀?

1961年4月,外蒙古和非洲法語區茅利塔尼亞申請加入聯合國,外蒙入會案再次浮上臺面。這次,蘇聯將外蒙古和茅利塔尼亞捆綁在一起,威脅說中華民國如否決外蒙,蘇聯就將否決茅利塔尼亞入會。5月初,非洲12個法語國家一致決議,倘國府否決外蒙因而妨礙茅國入會,則12國將一致與中華民國絕交,並反對中華民國的聯合國代表權
其實支持得以色列內塔尼亞胡政權嘅都係弱智,支持以色列無差別層殺巴人更加係滅絕人性。
所以我咪話捆綁投票
巴勒斯坦 + 科索沃 + 台灣
當年試過
蘇聯就將外蒙+茅利塔尼亞
捆綁埋一齊投
唔俾中華民國否決外蒙入聯
你支持呢班垃圾?
所以我就話要睇你用咩年代劃線
你用1900年黎劃
但猶太人用1600年黎劃
其實分地嗰時其實考慮左猶太人/阿拉伯人分別住邊到唔明講到話完全冇考慮巴人係咩玩法

話猶太人千年前走左所以啲地唔屬於佢地,ok 當你啱
咁 ottoman 滅左,啲地又自動屬於嗰度住既阿拉伯人? 唔撚 makes sense 架喎。一早立兩個國就好地地,係要打鳩人仲唔止一次

千年唔計都算,百年都未夠都可以唔計,咁多次中東戰爭又唔計,都唔知幾時先計定係每日計一次今日阿拉伯人死多啲,以色列係衰人;聽日以色列人死多啲,阿拉伯係衰人。嗰啲兩邊各打五十大板嘅言論聽落就好公道,實質就係乜都提議唔到嘅中立撚
想正評但㯲錯

所以我會覺得聯合國劃法已經好公道
係巴勒斯坦自己柒
所以今次以色列主力打嘅係加沙嘅哈馬斯
唔係法塔克(約旦河西岸)
巴勒斯坦內部都唔統一點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞