首名人腦植入Neuralink晶片志願者 引發俗稱「氣腦」情況 晶片至腦部的微電極絲脫落令晶片故障

155 回覆
118 Like 2 Dislike
笑撚左
打完成篇廢話都係面對唔到自己啲幻想一樣係唔撚logic呢個現實,從來無辦法回應到個論點
神機錯亂任務
使用現代科技都是違反自然
生木幾混合骨豊
幾日寺先做到
因為我唔係嚟同你討論你啲性幻想嗰啲叫fantasy,即係啲incel永遠掂唔到真女仔要幻想自己破處嗰隻fantasy

我係問緊imgainative being, an imagination of a higher being or the possible origin of life
咁梗係會有一定嘅邏輯做根基啦
可能你慣咗幻想好多不合邏輯嘅嘢,或者根據邏輯思考對你嚟講係件好陌生嘅事
但你唔會見有人幻想人類係由一支威士忌創造出嚟,因為唔合邏輯吖嘛

相反對某啲人嚟講宇宙或者地球生命係由更高維度嘅存生所創造就合邏輯啲
我覆嗰個comment已經話啦,外星人就唔合佢邏輯吖嘛,因為「未夠資格」吖嘛
所以我咪質疑呢種想像背後其實都唔一定有邏輯囉
反而只係一種wishful thinking囉

所以,請你黐埋嚟搭嗲之前,睇清楚前文後理先
唔好一見幻想兩個字,見同你自己個思考語言庫入面性幻想三隻字好似,就將我哋嘅討論連繫落你個腦度
無人想知你性幻想係點呀,縮返入你間房度啦好無?

TLDR: 你真係九唔撚搭八
應該你理解能力真係成世人都低
你既幻想又係唔logic,人地既幻想又係唔logic,
你打完成千字廢話都係無解決過呢個事實
更遑論”幻想本身係咪有必要logic”呢個更高一個層次嘅探討
唔知呢?DSE中文聆聽閱讀都有星,兩年前考ielts reading listening 都8.5
可能我高分低能啦唔係你問題
要拎DSE出嚟講
好過拎性幻想出嚟講嘅
仲有呢?小學二年級係咪有記過優點呀?
佢都係用有所改善呢個字咋

即係條友而家都可能係個4個可能性經歷咁
左講右講,千字文又出完,on9 DSE成績又作完
反而最簡單嘅正面回應論點就係做極都做唔到

到底反證左啲咩,同埋你既理解能力去到邊已經好清楚啦
你噏乜春啊 小小事都係扮演上帝
你個上帝都幾撚廢喎
唔係直播打緊機咩
你都on9
講埋啲咁嘅嘢先係對上帝嘅褻瀆
根本世上所有嘢都係自然嘅一部份
由宇宙大爆炸,物種演化以至現代科學,一切根本都喺上帝掌握之中
洗撚你幫佢擔心
會唔會出三紅?
我明白你對我之前嘅回答有啲異議。我冇個人信仰或宗教立場,亦冇意冒犯任何人嘅宗教信仰。我只係根據已有嘅知識同資訊提供回答。

關於上帝嘅觀點,唔同嘅人有唔同嘅信仰同理解。有啲人相信上帝係創造宇宙同生命嘅力量,而其他人就將宇宙同科學解釋為自然嘅一部分。呢個係一個宗教同哲學上嘅複雜問題,冇一個簡單嘅答案。

當我講到宇宙大爆炸同物種演化嘅時候,唔代表我否定上帝嘅存在或者上帝掌握一切嘅可能性。科學係一種試圖解釋自然現象嘅方法,但佢唔能夠回答有關上帝或宗教嘅問題。宗教信仰同科學解釋唔一定相互排斥,好多人將兩者睇作係互補嘅角度嚟理解世界。

所以,我嘅回答冇意義上嘅褻瀆上帝,只係從科學嘅角度提供一個解釋。我尊重每個人嘅信仰,亦希望能夠建立一個相互尊重同包容嘅對話環境。如果你對呢個有任何異議或者其他問題,我會盡力回答。
連登反科學傻鳩
就係上面netflix套紀錄片
同某政府一樣

三個代表, 五個要求
支那妳用呢個技術強化塊閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞