首名人腦植入Neuralink晶片志願者 引發俗稱「氣腦」情況 晶片至腦部的微電極絲脫落令晶片故障

155 回覆
118 Like 2 Dislike
上帝將知性留俾人類
科學研究自然會發生
又何必否定上帝 認為上帝係短視
係咪細個俾老母屌柒你廢話太多,搞到你人大咗咁怕問問題?
創造到醫學,得人類做到,其他生物 係病死就病死,無延遲死亡,能延遲死亡係需要人類協助(干預大自然)
照跟返你邏輯,非洲草原,睇住啲生物弱肉強食,你去阻止一方死亡,都係大自然嘅行為
係 所有野都係大自然行為
得人類做到又點
宇宙大把野人類做唔到既又唔算大自然?
除非你話有超越大自然既野例如神個d
是撚但啦,科技進步往往要有人犧牲
講緊東,你就講西
而家講緊醫學 = 違反大自然(邏輯上)
你閱讀理解真心廢果然係on9仔先會特別鐘意問點解,因為理解能力比正常人低

就算你係想學人用類比,都要搞清楚人地類比緊啲咩先
依家唔係問點解會性幻想,係點解你明明自己咁撚柒,但會幻想有靚女肯同你搞。
呢個幻想好撚唔make sense,完全不附合邏輯
要講求合理,應該得啲豬西肯比你搞先係
你真係冇改錯名
廢到你老母都心灰意冷
唔係植入咗好耐咩
點解而家先講
近排有隻猩猩自己整藥草幫自己療傷,咁隻嘢係咪又違反自然?
以為你講隻猩猩識得開刀換內臟自療延長生命
原來係整草藥減痛楚,係勁
我隻狗會食街邊啲草,啲人話啲狗食草係識得自療腸腸問題
第時塊晶片. 可能接通starlink. 運
行唔知幾多個LLM , 有AI edge computing.
超級新人類誔生.
野生動物服用某些東西用作治療一路都有,但用係外傷屬全球首次發現,不過對你嚟講都係同狗食草一樣
生存係動物本能,如果件事係缺乏倫理道德有斟酌可能,單係醫學點會係違反自然
病人經修復後情況有所改善

...
睇得出你成世人無問過點解
知唔知人同黑猩猩最大嘅分別係咩?黑猩猩係唔會問問題

其次係黑猩猩個腦大部份都係扑嘢同打J,要佢哋思考都淨係諗到呢啲
人腦係好奇妙,諗得一樣嘢多嘅話,就好易俾嗰樣嘢嘅語言取代咗成為佢嘅思考工具
所以一個滿腦都淨係得性幻想嘅incel一思考一開口,就滿口滿腦都係打飛機呀,豬西呀,靚女呀,怕柒嘅焦慮呀
然後會將呢啲嘢投射喺其他人身上

要佢進一步思考,佢就會kick咗喺個不斷重複用同樣語言嘅死循環
所以第一次覆人,第一句係鬧人on9,第二句就係性幻想
第二次覆人都係,第一句係鬧人on9,第二句就係性幻想

我會畀佢嘅建議係,打少啲飛機,行出房門落下街望下啲真正嘅女人
驚你就輸一世
呢個宇宙檔案一早丟左落上帝桌面既黑洞回收筒裡面
醫學進步,我諗大家都意識下諗到換器官,手術呢啲延長生命嘅嘢
其他生物做到 你再同我講
你部電話都係反自然 快d扔左佢
點解其他生物做唔到就係違反自然
由頭到尾都講緊人類係大自然一部分
人類既行為就係大自然底下既行為
大把物種有其他生物都做唔到既能力
又違反自然咩on99
記得N年前某節目 正正就係講呢個醫學進步違反大自然嘅話題,其實就好哲學嘅
唔使嗌,你話唔違反咪唔違反,我應為違反咪違反囉
節目總結都係講及醫學係違反大自然
細到箍牙戴眼鏡,大到化療磁力共振,全部都唔係自然既技術,要100%自然既話得返草藥同把脈可以用。
機動戰艦
傻閪一個
屌你老母個上帝呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞