金融時報:美國將對中國電動汽車進口徵收100%的關稅

224 回覆
227 Like 3 Dislike
傻閪井底,出面發生咩事都唔知,學埋晒啲黨媒少數國家,基本上除咗北韓,伊朗,俄羅斯,加埋啲又窮又細嘅國家,其他人全部唔撚妥中國

你啲戇鳩濕鳩電動車咪叫非洲嗰班買囉,叫北韓買囉笨閪,成班共產黨國家都一窮二白仲揸電動車。

含撚啦,支爆已經發生緊,以前全民大煉鋼而家全民大造車,你同你阿爺一齊死啦
怕你有牙咩,加夠200%呀笨
見個牌子都唔想買啦,一睇中國出又冇乜安全保障
傻閪先會買
無問題喔,成個話題講緊電車技術,佢就轉講電池,轉講電池再好,你無電車software 技術,再好有撚用咩,再且Tesla唔係得一間byd供應電池
你byd 電池再好,無偷到Tesla技術,識含撚,但唔識出嘢都無撚用
由華為事件開始,中資想入美國市場賺錢直頭係冇可能,跟本依家中資大廠都唔當有美國市場存在。
一陣好似TikTok 咁,話立法Ban就Ban
根本商機黎 港燦仲係度發緊夢 人地開緊廠做回收
EM 都放棄左美國電動車發展,直接去中國算
需求冇減過喎
係增長冇以前咁癲
純粹數字遊戲 十萬增長一百萬到未易
一百萬增長到一千萬未難
學識獨立思考啦
基本上中美一樣,中國遲早都ban Tesla
你咁都重要問,根本Tesla 已經好少需要人力生產,講人力平平得過印度同墨西哥?
聽你咁講,似係拜登扮晒嘢,要討好選民
又時光倒流返去玩保護主義?
發中國夢 唔只得大大既

em 要既係奴隸式員工
等香港政府出手
大陸車首次登記免稅
呢啲野有冇需要全體成員一致同意先
你知啦歐盟中有二五仔
偉大嘅中国要點反擊呢
定又要搵香港人出下氣
電車有邊個環節嘅技術係中國冇你不如講黎聽下先,我講電池係因為電池係最超班嘅一項,並唔係中國得電池
中國係亞非搞呀,你唔係盲係弱智
所以中國係咪咁呀連俄羅斯軍艦都要同中國買燃油發動機啦,你仲係到發夢
例如?咪又係美國啲𡃁,歐洲都同美國面和心不和,不知幾想痴埋中國到
中国人5000年文化:偷、呃、拐、騙
不如你講下中国有無呢啲新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞