金融時報:美國將對中國電動汽車進口徵收100%的關稅

224 回覆
227 Like 3 Dislike
佔好多歐美日韓先得幾多人,對其他人黎講中國電車係極度有吸引力,加埋中國一早一帶一路同太陽能電網一早鋪哂路,全部一條龍食哂
中央人民政府補貼唔係新聞啦,總之就係要攻陷美國市場
是,全世界都是咁,全球化包括向全世界輸入產品消費品,向全世界輸出污染
咁Tiktok 一樣,你賣俾美方就可以。
唔同嘅係電車可以商業化,歐美唔玩拉亞非市場中國輕鬆食哂,五六十億人嘅市場,你咪發你嘅星球大戰夢

全世界傳統車廠都無Tesla 咁成熟,惟獨中国電車可以突飛猛進,拍得住Tesla,唔講 以為 Tesla幫中国電車生產
Tesla可以喺中国境內咁優待,共產佬 食撚咗屎?捉你老母做雞都得,一龍馬出入自如
用太陽能差電車?要差幾多日?
咁航空發動機同船發動機點黎
美國佬啲電動汽車賣唔到咁平又洗横手
真係唔知,不如你list出嚟指教下我地
笑左咪又係得做尾國狗嗰啲少數國家,尾國講咩佢地都要聽架啦
愛侵力會扮睇唔到
咁點解tesla 要買中國電呀,答到我未強行將兩個事實綁埋一齊當因果,你都幾白痴
你又知唔知比亞迪初期成撚日爆炸/自燃,建議你睇多啲新聞
最後成熟到而家,叻仔嘅,無記錯同美國佬合約後嘅事嚟
另外,講緊電車,你轉話題講 電池,你老母生到你咁嘅智力真係慘
而家我又學你挑另一樣,你老母有乜嘢係無美國佬/西方民主國家嘅零件嘢?
十四億人,每人買一架,自己都唔夠。
Tesla開心定唔開心?
好就好在保到本土市場
壞就唔可以利用中國平價生產力
tesla 初期都成日自燃剎唔到車添,電車本來就發展得好快,技術安全越黎越好根本就好正常,但你地強行將兩個事實當因果真係好撚柒,我阿爺上世界50 年代去過韓國旅行係咪又要話韓國奇跡關佢事白痴
電池係電車嘅其中一個核心黎架wo,講電車講電池有咩問題,唔通講油車講引擎就有問題?白痴
中國已經搞左好多,update 下自己個腦啦
你啱
去落後地方輸無電網 配套
整咁多電車係度 可以過兩年周圍送,係唔送比自己芝麻人
無錢賺 仲要補貼 搶唔到全球市場,諗條橋出黎果條友駛唔駛死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞