28歲,負債40個。想Jump Jump佢一了百了

524 回覆
221 Like 562 Dislike
唔老破,一係就借親戚,一係借多d着草,一係jump,都有好多條路
二線重組唔到 某d一線唔肯做 佔你債務7成半債權人同意先做得 只限TU
40個係幾多,人老左唔記得
老破四年後又一條好漢。28歲人大把野未玩過。諗捱過呢四年之後既精彩生活仲好啦
連登仔:散紙黎
40個,啲買左樓既人跌跌下都冇左啦
玩膠
40萬唔係好多錢,做地盤一兩年應該都還清?
死咗真係可以重刷?
都唔夠連登仔一年人工
我賭同埋炒期權加加埋埋輸左成球
而家都仲負債70萬
諗過跳樓 但其實發現好唔抵
偷呃拐騙衰左都係坐幾年
我而家衰左點解要連條命都冇埋

我仲記得我嗰陣仲要連工都冇
欠緊接近成球 試過恐慌發作入院幾次
我之前去搵社工幫 社工其實唔會比到錢我
但起碼多個人傾訴 佢同我傾左好耐賭癮
仲幫我搵埋破產同IVA既野
呢個世界冇絕路 大把人欠緊400萬
樓市今次跌兩三成 你諗下幾多人輸緊幾球 其實都係一路還緊債 只係佢分左20年 30年

40萬講真碎紙 重點係你面子放唔放得下
你呢一刻唔認輸 就會輸埋條命
你而家搵個社工 攤晒盤數出黎面對
心態上要認輸 搵份工 搵方法分期還
洗咩死 之後得閒食下好西 玩下女都仲得啦

講真我地賭仔都係想發達姐
我知好難面對 個個月要還債
有樓既又係返工還債 養車既又係
其實人生好睇你心態
你甘小事就要跳?
我老母係外面識咗隻潮州鴨,夾埋隻鴨屈我有精神病困我入醫院逼我吃藥。
吃到我由正常人變殘廢我都未跳。
40 個,還幾年就一條好漢啦
唔係400個喎
打去銀行 問下分耐少少還得唔得啦
最多蝕多咗息姐
24 負45個 依然好努力咁搵錢還 想比好生活屋企人
加油 師兄 你都得
咁咪囉,有人欠債100萬,可能係囉左去做生意,有機會用呢100萬負債賺錢去搵返超過100萬
同一個純40萬負債,無得再投資,打份工個個月無咁一大忽,性質已經完全唔同
月入15萬以上,負債100萬,性質又係唔同,邊有得一概而論
40歲諗住一路還一路儲黎翻身?人生有幾多個10年,蚊到訓啦,如果本身搵得唔多,破左產D錢其實仲撚好洗
呢類po成日見到D "xx萬就破產,我x百萬都未",呢班友仔真心onL9
如果你係自己打嘅話,你真係戇鳩到癲,咁認真覆嗰個假膠
有賭未為輸
過澳門再博過,好快翻身
識人十年前30 歲負債30萬,10 年後40 歲薪家接近8位數,全部靠做生意搵返黎,未到死個日都唔知輸贏,唔好咁快放棄
sor打錯,唔係40歲係28歲
唔使死嘅
今個禮拜買曼聯啦
搏一搏唔使撲
講真還完唔通真係等於由頭黎過咩 到時幾歲呀?3 40歲乜都無到時搵個女朋友咪又係害人
不過你自己考慮清楚啦 想JUMP咪JUMP 唔好連JUMP都想推卸責任話因為個留言
睇完以為自己出po
我都係月入28k 但欠債多你成倍 差唔多一百萬
講真無諗過jump
你死都唔驚既時候 有人上門追數你斬返佢都仲得
當年你都搵到 依家翻身更加容易啦
頂住呀
問左銀行做drp 先
而家搵律師會計師要比多皮幾 唔扺比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞