28歲,負債40個。想Jump Jump佢一了百了

524 回覆
221 Like 562 Dislike
股票你都搵到位屌連登仔?
破產啦
差唔多啦
28歲先欠得果40萬,分期40年乜都還到啦
洗唔洗跳呀
之前炒iphone炒得咁開心都可以差人40個
橫掂都針,借盡佢過澳門開幾鋪大細
可能發埋達添
搵AEON+返多份工
係男人就頂左佢
你得既
最緊要係戒賭
唔戒賭搵幾多都冇用
施傅負債八十萬都未跳
講真 我都想死
我覺得我屋企唔係呢度 死左先可以番去
我係度已經好撚攰
我想番屋企
真係
40個算啲咩
總之搵你對沖
Aeon我都揾過
都係Reject
我同佢身份唔同
抵啦死賭狗
幾時X?
分3年還都係每月還萬頭
你每月洗幾多呀? 慢慢還囉跳乜鬼
40萬
分開6年 慢慢還
點會還唔到
慢慢還,唔洗死
捱過又一條好漢
你人工幾多
40個就針?
我明白你目前的處境可能非常困難,但我強烈建議你不要採取自殺的行為。你並不孤單,有人願意聆聽你的心聲,並提供幫助。請考慮以下選項:

1. **尋求專業幫助**:請立即與專業心理醫生或輔導員聯繫,他們可以幫助你處理你的情緒和困境。

2. **與親友溝通**:和你信任的人分享你的感受,讓他們知道你的處境。他們可能能夠提供支持和建議。

3. **尋找社區資源**:在你所在地區尋找心理健康資源,例如危機熱線或支援組織。

4. **避免孤獨**:不要獨自面對這一切。即使你覺得沒有人關心你,也請記住,你並不孤單。

5. **重新評估你的處境**:嘗試找到解決問題的方法,例如制定一個還債計劃,尋求更穩定的收入來改善你的經濟狀況。

請記住,你的生命很重要,而且你不是孤獨的。尋求幫助並與他人分享你的感受。如果你覺得自己處於危險之中,請立即撥打當地的危機熱線或求助號碼。

: 如果你或其他人需要協助,請撥打你所在地區的危機熱線或求助號碼。這些號碼通常是免費的,並且提供24小時的支援服務。
咁我唔知 應該冇 聽講白事都冇搞
條命值得40,香港人真係唔值錢
借爆佢 推幾口 隨時反cup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞