28歲,負債40個。想Jump Jump佢一了百了

524 回覆
221 Like 562 Dislike
40個好少
真係唔夠還咪做地盤
Jump乜9?
幫佢找數筆數先啦你
屌你,負得40萬 就想死? 我30歲前衰爛賭,負得多你一倍,而家有車有樓有女

有條命,就有機會,brother 唔好放棄。
一開呢D輸錢POST D財自撚個個潛晒水既
我很抱歉聽到你處於如此困難的處境。但是,請記住,自殺並不是解決問題的方式,而且它會給你的家人和朋友帶來巨大的傷痛。無論遇到什麼困境,都有其他的解決方法和支持渠道可供你選擇。

首先,我建議你尋求專業的幫助。你可以咨詢心理健康專家、金融顧問或債務咨詢機構,他們可以幫助你制定應對債務和財務問題的計劃。他們可以評估你目前的情況,並提供針對你個人情況的實際建議。

此外,你可以嘗試以下幾個方法來改善你的財務狀況:

1. 制定預算和節制開支:仔細審查你的開支,並削減不必要的開支。制定一個詳細的預算,確保你的收入能夠覆蓋你的債務和必要的生活費用。

2. 尋找額外收入來源:考慮尋找兼職工作或其他方式增加收入,以便更快地還清債務。

3. 與債權人協商:與你的債權人溝通,解釋你的困境,並嘗試協商更靈活的還款計劃或減少利息。

4. 學習理財技巧:提高你的財務知識,學習如何管理和投資你的錢,這將有助於你更好地規劃未來並避免類似的情況再次發生。

最重要的是,不要獨自面對問題。尋求周圍親朋好友的支持,他們可能會給你提供幫助和鼓勵。同時,也可以考慮尋求心理健康專業人士的幫助,他們可以提供情緒支持和適應策略。

無論你遇到什麼困境,請記住,生活中總會有起伏和挑戰。尋求幫助並保持積極的心態是重要的。
唔關你事咁你入嚟做咩
債務重組啦,40個5-6年咩都還曬,死咗就咩都無 屋企人同女朋友都傷心。

死只係解決到當下問題,但條數都解決唔到
400個先考慮啦
搵親戚朋友每人借1雞
都幫你頂到十幾廿個喇
四十個好快搞掂
跳樓直頭一世就無左添
你點知將來還完會唔會個人開竅 有另一種際遇
可以幫你接手女朋友
證明自己 弱智

根本絕大部分人都係一個普通人

明明腳踏實地正正經經返工儲錢就無事

係都要妄想自己與眾不同

又懶唔肯認真努力

僥倖心理想不勞而獲

結果輸錢抵死
試下返教會,十一奉獻負債比偉大的主耶穌
賭仔試過 博盡無悔
只係結果 時不與我
想人生重來嗎 去找吧
我將重新做人既方法都已經教你了
借盡財仔過澳門,一鋪翻身
巴打安好嗎?
如果你grantit同日本通佔既月供比例唔高
試下個別同銀行申請做債務舒緩先 通常都會肯做比你
後生仲有機會翻身
年紀大真係無機會
呢個年頭負債40好閒嫁咋,仲咁後生捱幾年會冇事
RIP..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞