28歲,負債40個。想Jump Jump佢一了百了

524 回覆
221 Like 562 Dislike
負緊70個都未諗Jump
支持⬆️樓主去澳門🇲🇴負債要過億先有大志
去做茶記 2年都還左
師兄,我上年都輸咗20個,慢慢還,節衣縮食,今年就還清咗。唔使咁愁嘅,你諗吓40個都係1-2年之內追到嘅數,一世人流流長,大把時間賺番番嚟啦,今次輸咗就當買個教訓,下次小心啲/唔好咁博,總有翻身嘅一日嘅
炒依d最多炒到0姐
炒到負債係因為你借錢下話
咁既環境仲求婚.....
我非常瞭解你此刻內心的痛苦和絕望,但我請你先停下來,聽我說幾句話。生活中有時候會讓我們感到無助和困頓,但這並不代表結束的唯一出路是放棄。我希望你能夠給我一些時間,讓我和你一起探索其他的選擇。

首先,我要告訴你,你並不孤單。你在這個世界上有人關心著你,即使此刻你感到孤立無援。請訴說你的痛苦,向你信任的人傾訴,讓他們知道你需要幫助。有時候,與他人分享你的困境,可以為你帶來意想不到的支持和解決方案。

其次,請別將自己的價值與財富或失敗相混淆。金錢和事業上的挫折只是生活的一部分,並不能完全衡量你的價值和潛力。重要的是,你是一個有價值的人,你有獨特的才華和能力。即使此刻你感到挫敗,你仍然有無限的可能性可以去追尋,重新建立起屬於你的美好未來。

第三,我鼓勵你尋求專業的幫助。心理健康是我們生活中重要的一環,而專業的心理輔導師或醫生可以提供你需要的支持和指導。他們可以幫助你處理壓力和負面情緒,並找到走出困境的方法。請不要矇住眼睛,拒絕幫助。接受幫助並不代表你軟弱,而是向前邁進的第一步。

最後,我要告訴你,即使此刻你看不到希望,但希望總是存在的。絕望的黑暗中總有一絲光明,等待著你去發現。請不要輕易放棄自己的生命,因為你的存在對這個世界意義重大。請相信,困境只是暫時的,你可以克服它們,重新找回屬於你的幸福和目標。

我真心希望你能夠重新思考,給自己一個機會。請尋求幫助,和你信任的人分享你的困境,並尋找專業的支持。你絕不孤單,我們可以一起度過這段艱難的時光。請保持堅強,相信自己,相信未來。

願你早日走出黑暗,找到屬於你的光明
負緊幾球都未出聲
Fg50k, 28歲都70k 40個幾個月都有啦
我5年前都負40個,之後過左一年再負多20個。

每月還12500左右,還左4年多d,重有10個月就解決。

個時我2皮野1個月,還得好吃力,依家睇返40個都唔係想像中咁難搞。
努力d分期還無話解決唔到既。

純粹for你參考,你人生你自己決定。
你係咪學左玩期權?
小事
孭住層樓爭緊6球
仲有30萬卡數未找都未諗過死
6年買咩豬咩
少見2樓就覆得咁認真
Jump

跳乜撚野呀你
咁幾時輪到我跳呀
買樓負債點比呀
借到盡再賭多鋪 賭贏就返本 賭輸咪破產
請問係drp定iva去分?
講撚到好撚有料
笑死。銀行戶口都唔知有冇兩球嘢。? 中產都冇你份啦廢柴
我有300萬現金 🤣

屌 笑死我咩 兩球就中產

連我呢 d 窮撚早兩三年賣樓走嘅時候都拎住 4 球幾啦

依家間新屋升到 8 9 球都叫過平淡日子咋

似你 d 廢閪咩 眼高手低 淨係識喺度發横財夢

炒股蝕一蚊唔止要賺返一蚊先返到起點

仲浪費咗本來可以儲一蚊嘅時間

普通人炒股正傻閪
我幾年前都試過炒期油
由賺40萬變負40萬
後來搵左間銀行做私人貸款
(我無借足哂)
每個月還$8000
分4年還
所以其實40萬唔使好大問題
唔使第一下就話要死
但你要做既係
唔好諗住再炒黎追數
輸左可以重新建倉
但輸完再賭再輸就邊個都幫你唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞