28歲,負債40個。想Jump Jump佢一了百了

524 回覆
221 Like 562 Dislike
老破咪得囉
有賭未為輸
老破前借多40個徬身,返支那開個戶口掂哂

貼埋又點話,呢個數當係自己一個教訓
以後唔賭
屌你啦樓主,28歲仲有好L多機會。
40個好快搞掂姐,research下債務重組,搵份正常人工嘅,慳啲洗,三年內搞掂。依三年裏面,增值下自己學下新嘢,搵啲唔使好多錢嘅興趣,做下運動操fit自己,工作果度努力晉升一下,31歲又一條好漢。屌橋都幫你諗埋,第日發達關照下
循環高息到仆街
比上不足 比下有餘
食得瞓得行得走得已經好過好多人
破產簡單啲 香港破產人數節節上升 諗下幾多人陪你 自然就知唔需要死
講多句 是但一個早兩年買樓 賬面輸都唔止呢數

你後生纍纍 大把機會 驚閪咩
40個就跳 你條命都幾平
個個負債都有女朋友

珍惜生命呀樓主,老破重新出發啦,唔好為咁少錢自殺
過來人,我25果時輸46萬
到今日29 都仲還緊,人有三衰六旺,捱過世界就係你
死唔係解決方法
睇開啲啦 人生既野眨下眼就過 活得開心最重要

賽馬會網上青年外展服務 香港明愛連線Teen地
WhatsApp 熱線:(852) 9377-3666 💬
https://wa.me/85293773666

「情緒通」 18111 熱線 ☎️ 全港「18」區「1」有需要「1」條熱線「1」站式支援
400個我都未必會針啦
大不了咪破產咬我食呀
負70幾咪又係咁過日子 個人諗通左日子就好易過
最緊要斬賭先 之後慢慢還啦
一句講曬,今晚升定跌
老破都唔諗諗針,係咪傻撚咗
認真: 你有女朋友仲要肯跟住你,你自己都識得反醒問題響邊,你又有份工番緊;三樣野加埋都幾肯定你個人都唔會衰得去邊。40萬真係唔算大數,努力兩三年可以還清好多,條件係唔好再賭。兩三年後壓力無咁大既時候請我飲茶,等你
試下搵明愛幫幫手先
自己亂搵會計到時仲仆街

我嗰陣就係諗住破產
有條友自稱會計又剩
話幫我清數 點知叫我借爆佢再破產
我就知道係騙局黎

你試下打去明愛財困熱線問問先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞