點睇大灣區航空追住uo嚟打?

392 回覆
665 Like 44 Dislike
抵比人打㗎喎
仲要大灣區本身包Gip
大灣區航空但飛日本
樓上話包機wo,邊到有講
老實講唔會同錢過唔去
未就係hx
無左uo d人都係得番hx揀架啦,d人連uo都嫌貴,點會加錢搭大媽
UO好高級?

仲有大把錢大把時間仲去日本把撚咩 去幾個月歐美順便曬命啦
是但啦 搭幾個鐘
飛機唔係越新越巴閉
遲下有737 MAX
最近啲post好似靚咗 係咪轉咗agency
上次日本返黎,見到呢間野既航班延遲左4個鐘
睇你咩size姐,唔通cabinzero 唔計
搭飛機影機票本身就夠哂羞家,五十年前咩
跪含視角
廢柴
有自信嘅人唔洗靠呢d
同埋唔係個個post野都係想show off既
人地純粹分享自己去旅行姐
但係一般乘客係睇interior,大灣區衰依樣
但係HX 最柒

GBA 都仲還好小小
HX 連啲label 都係簡體字
似係日本冇人手開多啲
衰隻色柒
搭過去大阪,咁岩做promotion 3人同行包20kg checkin baggage, 早機去晚機返都唔洗2200

上機果陣唔見有人check cabin baggage, 座位應該係HX既闊度,窄過CX,但闊過UO,我173唔覺迫,相反UO會頂腳,要就住

星期六出發班機應該得一半多啲既客,而家係大阪,未知回程係咪一樣

成班機3個空姐,一個香港senior,一個香港Junior,一個內地Junior,服務正常

Online checkin個版面非常唔user friendly, 要入大量資料,仲有得24小時前有online checkin,其他公司都48小時前啦, on99 不過好在online checkin果陣有得揀位,唔會好似UO咁隨機派

本身因為佢係737-800有少少驚,但諗諗下737max先係出事果款機,737-800 (即係NG)飛左好多年,應該無問題,所以試下

Overall感覺ok,對得住個價錢有餘,如果國泰$4000 vs 大灣區 $2500既情況我會go for 大灣區 (assume大家包行李) 但如果 $4000 vs $3000 我就坐返國泰算

真心覺得佢值,但改壞名,做返好d marketing & branding應該做到落去,始終香港人一年去幾次日本,唔係個個人有錢到每次都國泰

搭架窄啲嘅私人飛機都柒柒地
你講到搭uo就會post咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞