點睇大灣區航空追住uo嚟打?

392 回覆
665 Like 44 Dislike
求其出張 $68 機票都成班dog rush 理得你拎返部DC-10 出來飛
係佢地角度睇 最緊要可靠
就係佢行左40年 有啲乜問題外面都有人識處理 零件又多

除非間航空公司夠大 買機數量又多
個飛機廠肯做個support program比你

如果唔係都唔好貿然入啲新技術
得假期唔係
搭過 有乜問題

幾好service
係個空姐煩左D 迫人熄電話
你肯定?
依家佢地賣得平
外面個個都即刻吹奏喎
佢地會care 7咩7 咩
777 個衰婆就係都冇人記得啦
咪係, 肯平咪又係餓狗搶屎搶到死網
真係嘅話
佢地仲會話DC-10 係大機好寬敞添
佢地用737-800 唔係Max
如果驚波音咁CX都要揀來搭,佢好多777

時間好同價錢平就得,UO HB FD都係一樣,坐嗰兩三個鐘,咪又係帶部ipad睇netflix 訓教
治及興航空
提子旅行社
同埋就係行左40年, 好多機師飛開737
你突然改用先進設備即係要再train 過
737-MAX 8 炒機就係因為波音sell 話啲737機師睇個powerpoint 就飛得 737-MAX
所以要隱瞞個MCAS系統

新公司肯買因為一來母公司係飛開737
二來A320 機師太搶手
三來A320 要等好耐先排到機, CX 2023年落訂都話要2029 先交機
大媽區邊等得切
總之我聽完d機長講過737 d野之後我有得揀一定唔會搭
一架飛機竟然一個automation既野都無 好恐怖
去sgp點解唔坐星航
737 max同唔係max只係換左d儀錶板
其他野全部一樣,所以理論上都係同一部機黎
777同787係另外一個level既機黎 唔同可以撈埋一齊講
唔好唔記得早年廚叉同老母都係737
後尾同A330統一先轉A320
當年737 成田、札幌、新加坡,咪一樣有人坐
某hkxxb同hkxxxxk拎著份餐打丁
兼紅過大灣區
覺得影相嘅話UO可能仲衰過大灣區
UO大家都知係廉航
出晒名隨時cut機改時間delay

反而大灣區人地未必知佢都係廉航
廚叉11年前已經將737全部退役喇喎,根據wiki
周生生航空
CSS Airlines
點會一樣阿,737max引擎同動力唔同,垢病係個新嘅自動壓機頭系統有bug, 所以先出幾單意外

737-800係上一代產物,飛左超過10年,理論上安全過max
大灣區最大問題因為機太少
一壞就瘋狂冧檔
大媽區東京、大阪、首爾航班時間就好穩定
唔似廚叉成日賣完就改
咁嘅話點止737呀
我地係呢行做
見過啲parts 倒轉裝飛左成年幾(airbus)
到下次check 先發現

行行都有呢啲野架啦
唉,你話唔同就唔同啦
有時間就自己睇下 人地渣過10年737都叫有得揀唔同搭

https://www.youtube.com/live/9E2Cl2KxQ5c?si=-tJOlMa8Rm4kk5IN
如果係一樣,咁738過去咁多年應該年年有失事,咁姐係max唔同先會咁喇

我都中意Airbus, 但都唔洗夾硬抹黑波音,以事論事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞