父COYI 韋斯咸討論區(18)

650 回覆
3 Like 4 Dislike

GOODBYE AND THANK YOU MOYES

LONDON STADIUM

2023-2024 SQUAD

2024Loan in Kalvin Phillips

2022–23 UEFA Europa Conference League Winners
2023-2024 FIXTURES

West Ham are massive everywhere we go

我好同意椰子幫手贏左個杯番黎,佢應記一功
要為佢立個銅像等等我都支持
但唔可以永遠都只係回顧美好既過去

Btw呢樣必須要講番,莫耶絲係約滿離隊,唔係炒

貪唔貪心求big6係後話,以後仲有無機會踢歐洲賽係後話
但而家呢一刻,無野爭既前提下,正選11人踢到降班隊咁樣
輸波唔緊要,可以輸波但係都比番啲火黎丫,正視下問題係邊到丫

等陣再屌
Copy過黎新po

我幫兩邊都講下好說話
我覺得某程度上係兩邊都到左頂

board想要嘅似係一個可以將資源長期運用到椰子21/22嗰季咁嘅人
即係拎住半個squad英冠料可以打到英超第7+歐霸4強
呢種玩法對單一教練要求太高 但從中型班經營角度黎講唔算錯
因為要再搏上去你只能夠每季都不斷overperform然後錢搵錢咁上 幾個cycles後先可能發大穩定到
好似上季賣左Rice夠一換四 下季如果賣Paqueta有85M又一換幾咁
所以而家board係賭左落Tim Steidten度 拆開director搞轉會同manager變head coach
Director睇住條數去滾大佢 教練underperform就即換

另一方面椰子而家career末年其實要搵隊有多少少資源 至少俾多幾件後備佢打歐賽雙線嘅球隊
我其實唔肯定佢而家台面上small squad呢d講法係咪又幫Sullivan頂一堆屎
因為你見到21/22嗰季佢係冬天時不斷屌board俾錢佢買人 最後都係0買人0前鋒結果又出局
到今季上半季係打出左西咸聯賽史上最高分數
但冬天放3件最後成個package係用得4M換件KP 又係幫手食左Sullivan d屎
從呢兩季最後都彈盡糧絕個結果去睇 係睇得出如果佢有足夠支援佢真係夠去到歐霸冠軍嗰個level

所以算啦而家咁大家算好黎好去
下場主場俾球迷做野俾個靚send off佢
只係完約大家和平分手唔係炒人 呢點街外人要搞清楚
其實宣佈個時間都唔錯

起碼星期六會係歡送會,無哂 moyes out
個標題係咪爭少少野
一陣公海啲人又話唔尊重
你開唔開,我見1001我想屌埋落去先開
算啦
正評我俾的

不過俾夠彈藥佢
佢贏到歐霸機率真係好低(要睇強敵互殺,佢抽上上籤)
始終每年有d球隊踢歐霸其實有歐冠水準

單係作客利華場波,俾你夫添抖足體力
你咁既mindset都夠玩死自己一個回合
唔係唔俾你穩守
但唔係咁玩法

成日唔想輸唔想輸
聯賽就work,一季38場
但杯賽呢個求穩心態真係攪到隊波明明有得贏都俾你攪死
繼續屌

每一季都依賴唔同球員蜜月期
每一場都想copy上一場成功既formula
每次去到季尾就會泄氣無晒頭威
其實係佢自己攞黎
而且佢亦都無辦法改變,呢個先係佢唔續約既原因

如果講球員質素,我想講我地正選十一人其實唔差,但係造唔到火花
正選不乏國家隊正選,一有國家隊比賽都會叫走5-6個球員走
而造唔到火花既理由,真係歸咎game plan唔知點
唔控球,唔傳球,一味靠彈彈波彈去自己腳到射,快啲射完左個進攻佢
根本無諗點樣用好每一個機會佢

仲有用人既策略就得一套
前場四個hold到波就攻,失左即刻防守
有波就大腳,無腳就龜縮
就係咁單調

越講越谷氣
中途插個結論
佢去定留我都無所謂,但係佢真係唔係必定要留,而且我唔睇好新教練
我好感激佢比左我好多special moment
但唔可以淨係望住美好過去,我地要keep住呢啲好事,未來都要望到呢啲事會發生先係
但可惜,我暫時都感覺唔到會再發生
其實調番轉 佢套唔輸嘅打法打盃賽遠遠好過聯賽
聯賽要係咁攻驘人拎分 盃賽就睇一兩球上落兩邊都唔會aggressive得去邊
所以隨左歐賽 佢今年League cup都打到QF先放棄

21/22嗰季最高效 拎住個得幾個國腳嘅正選陣靠自己殺哂西維爾同里昂
打到最後其實得番法蘭克福同流浪 結果輸Cresswell又送紅牌同輸運
到今季打利華其實都無咩好辦法
第一回合已經傷安東傷Bowen唔係話攻就攻得
嗰場其實守得好穩陣頂住80幾分鐘 輸一球番主場仲有價講
係補時Zouma又自爆送多球徹底玩完
同埋今季歐霸有利華係N年不遇嘅地獄難度 你睇歐聯決賽隨時係拜仁對多仔即係兩隊國內俾佢地打爆嘅波

到上季打UECL椰子直頭14勝1和咁walk through
本身我都以為係Google盃太易打
但睇今季維拉都打得辛苦 先知其實真係唔易
咁如果你用呢個角度望
我都無位反駁
正確

我角度:杯賽成功=捧杯
上年貴隊咁樣搏盡捧杯當然係成功
但再上一級賽事就…當然有好多因素
可能俾多少少資源有兩team人
結果會唔同(但個人相信有幾多個人都好,椰子都係偏向排特定陣容踢所有賽事,睇左十幾年佢最癲就係可以將幾隊波執到一模一樣風格,包括皇蘇)

聯賽:我講既
椰子d個種風格就係求穩唔輸等偷雞,
今季作客贏我隊閪波3-1就係最佳例子
明明睇落無3分,都會執到下分
一季流流長,佢個套戰術
基本上贏到班弱旅加d死咬唔輸俾你既波再加一段fd run
執下執下,中游基本上都無咩問題
好似今季咁失70球但仲係排第9
真係吹佢唔脹
所以我先話佢d波點解聯賽會好d
因為唔輸,零失球就有分
但杯賽去到最後階段唔可以咁,要贏杯就要豁出去
場場比人圍毆x咩g
失去正選就全部都係唔需要嘅垃圾
真心莫耶絲無令佢進步係大損失
歐協聯 8強4強都係因為佢唔玩角球旗已鎖定勝局
佢啲追波真心係一流
Kalvin Phillips is returning to Man City to continue rehab on his calf injury.
Error leading to goal on debut vs Bournemouth.
Red card vs Forest.
Penalty given away vs Newcastle.
Out of the England squad.
£3M spent on his wages for 3 starts.
躝啦
Presenting the first winner of our season awards... 🥁

Your 2023/24 Goal of the Season goes to
@KudusMohammedGH
for his sensational dribble and finish v SC Freiburg 🏆

呢個真係勁
West Ham vs Luton Starting XI
陰謀論講就係Alvarez係Tim steidten既收購所以椰子惱羞成怒唔出
一係正面啲講就係椰子終於換下人唔用死果幾個
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high, nearly reach the sky
Then like my dreams they fade and die
Fortune's always hiding
I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
都係唔出U仔
bowen今日必須入波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞