港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救(2)!

232 回覆
30 Like 2 Dislike
做咩?申隻手比人掂然後告普通襲擊?

唔上庭仲以為條女比人係房到強制中出 玩水地獄game
我一早block左件弱智美斯,條友講野完全無邏輯
Push
冷處理真係屈機
罪名?
呢種標籤手段湊效嘅原因係
普遍女性嘅腦部思維係對情緒敏感
而對邏輯較為忽視
所以同女性講嚴謹嘅邏輯道理
普遍女性會load唔到
但係同佢哋講一啲trigger情緒嘅字眼,例如佢「仇恨」妳
女性嘅腦部思維會即刻活躍完全get到個meaning
所以佢哋嘅思維只會係「哦,你男人講咁大段嘢,即係「仇恨」我啦!」

所以女性勢力用呢種刺激情緒嘅標籤手段
將講道理批評女權、婦團嘅男性屈成「仇女」
就會好易刺激到女性嘅本能情緒反應
令女性團結去「報復」你「對她的仇恨」

相反
男性指控女性仇恨男性
男性普遍會幫女性講說話
幫口話「我唔覺個女人仇男喎,佢講道理啫」
因為普遍男性個腦係對邏輯道理敏感
對情緒相對不敏感

所以班女性勢力就係充分利用呢個兩性差異
大玩標籤男性「仇女」
同時利用狗公護女心態同對情緒不敏感嘅弱點
令到男性會護主,女性會團結去向男性「復仇」
X初時以是A故沒有為意,惟A其後告訴她是另一男子所為,X感到不舒服和「核突」。A在翌日的活動中,認出作出該行為的男子為「阿強」,並告知X。

X指「阿強」當時身穿有城大字眼的衣服,但自稱就讀港大工程學院。X其後在認人手續認出「阿強」是被告。

X睇唔到人但又認到人
仲可以出庭作證都係懷疑咩
毅進星 100
講緊你seek attention連撩交嗌講嘅嘢都冇邏輯
認真覆你呢啲現實冇人理嘅垃圾ive仔就係傻鳩啦
你都可以完完整整試一次
似係你多啲 明明講緊條女同條仔 你就搬龍門走去講我
上個post好撚串嗰隻痴線西呢?敗走左呀?
俾人講你係成人台貼塊八達通幾百人睇過就亂哂陣腳
鄧同學俾幾份報紙追殺全港知佢咩樣你仲係咪覺得冇嘢?
呢單嘢都算轟動

已經好少人會喺呢啲新聞講嘢嘅連登
都已經開到第二個post

我諗香港嘅女權應該會一踩百沉
真係
冇所謂你損失唧
認真你有病,去睇一睇精神科
信我
又話死又唔死
要pin啦講真
我先當女事主真係有被人非禮
但係報警拉人 搞大件事之前係咪應該要自己fact check咗先呢

男事主個不在場證據係因為有可爭辯既漏洞而法庭程序上唔接納,但正常情況考慮,係咪可以真係會15分內入場再非禮埋先,男事主都講咗根本就唔知玩過啲咩game。
從頭到尾都真係得A同女事主2條八婆話男事主有出現。
可以三人成虎信男事主有出現並非禮,點解唔可以信男事主根本冇出現冇join過?

喺男事主角度,呢樣就係佢證明自己根本就冇非禮既最大理由,所以先會拎出黎特別講,無奈既只係法庭唔接納。

如果真係有做,喺嗰15分鐘內join翻disco night,非禮埋女事主,宜家好彩甩難仲搞大件事?唔驚有新證人新證據煮死佢?

In case女事主有做對質同fact check
男事主一定會表明自己根本冇去disco night,有咩可能非禮到女事主
所以有以下2個可能:
(1)女事主同A根本冇去揾男事主對質,冇諗住搞清楚件事就一心認為男事主係非禮既人。-->老屈
(2)對咗質,但發現自己屈錯人落唔到台,繼續指證落去。-->都係老屈

唔明點解有狗公護航話罪名唔成立唔等於女事主老屈。根本理性咁諗,但凡女事主有去對質既話,根本唔會去到上庭。
一定要告,告唔入都起碼開咗佢哋名同樣
不能同意更多
連登啲毒撚 見到啲女 上晒頭
講得好 感謝你
男人就係要有你呢種領袖 改善社會歪風
你老母係埃塞俄比亞比我屌緊
咁你慢慢屌60路啊婆
有冇辦法睇返兩邊證據俾大家分析下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞