港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救(2)!

232 回覆
30 Like 2 Dislike

港大護理系迎新營非禮案,法庭昨(6日)裁定證人未能穩當認出非禮男子身份,被告港大二年級男生鄧皓然,被裁定非禮及普通襲擊罪名不成立。

今(7日)中午12時32分,警方接獲港大保安報案,指港大百周年校園賽馬會教學樓平台,一名20多歲男子危坐於危險位置,懷疑企跳。消防到場後展開救援,將男子帶返安全位置。男子沒有受傷,送往瑪麗醫院治理。據本台了解,該名男子為鄧皓然。

鄧皓然昨晚曾於連登討論區發二千字長文「我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然」,重申案發當晚有不在場證據,亦指出受案件影響身份被公開,名譽受損,失去朋友並承受龐大心理壓力,後因患上抑鬱症無奈休學,而官司令其花光家庭積蓄。他在文中透露曾想過到港大天台輕生,並稱真係「好攰好攰」。

https://channelchk.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E7%86%B1%E8%A9%B1/%E6%B8%AF%E5%A4%A7Ocamp%E9%9D%9E%E7%A6%AE%E6%A1%88-%E8%84%AB%E7%BD%AA%E7%94%B7%E5%AD%B8%E7%94%9F%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E6%A0%A1%E5%9C%92%E4%BC%81%E8%B7%B3%E7%8D%B2%E6%95%91-%E6%98%A8%E9%80%A3%E7%99%BB%E6%8C%87%E6%A1%88%E4%BB%B6%E8%87%B4%E6%8A%91%E9%AC%B1%E4%BC%91%E5%AD%B8%E6%AC%B2%E8%BC%95%E7%94%9F
香港男仔真係慘, 條女正臭西
做哂大戲
https://youtu.be/3sk4f7sGDJc?si=xw55-jU_gMvy7rWq

同學仔 你仲大把前途
知道你辛苦 事實係點旁人都睇在眼內
加油呀
準備告返個兩個女仔誹謗
Johnny Depp hk version
依D仆街港女最撚鐘意就玩人格謀殺 發現自己理虧個陣 最叻講句唔好意思囉就算數 但條仔成世就背負罵名
呢件事直頭可以同大陸網紅肥貓單野連埋一齊睇, 中國人處理賤女人的做法反而最正確
俾我屈住咁多個月
都會搞大拒啦!
屈人非禮而家好爽呀?
個囉字真係好撚貼切
臭雞仲要唔開名
就係呢啲臭閪自以為是 正一死八婆
樓主你是咪開po師 法國你係唔會參與討論
仲有個IG PAGE真係......
Johnny Depp同Amber Heard 係前夫妻關係,嗰班臭閪收皮啦
真係想死跳左啦,
對得太多依D仆街 跌落地都要揦返拃沙 港女係香港根本就無撚敵 佢贏實追住你黎屌 佢輸就話你小氣記仇,講笑姐...... 最好送晒去伊斯蘭國家就無錯
呢d臭閪港女都唔知有咩機心,唔係想做hall雞屈人埋單呀?
所以在埸有冇cctv 想知
no
嗰兩條臭閪幾時出嚟公開道歉?
道歉有撚用咩
好多案初時最深入民心

到最後點判都冇人在意咁
呢D唔告又算唔算非禮先?

靚仔唔算非禮

呢幅圖兩個仔仔 做老豆未
推撚到兩條臭閪出黎道歉
好有共鳴,啲港女真係好中意咁玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞