港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救(2)!

232 回覆
30 Like 2 Dislike
有時朋輩壓力同欺凌係好難搞

但疏遠佢既朋友包唔包一d識左十幾年既老友就唔知,如果只係指護理系入面識既,其實只係識左你1-2年,班人覺得自己睇漏眼識錯人既機會應該大過信佢冇做,更唔好提身邊好多唔知頭唔知路既人話係佢做既,久而久之佢班朋友自己都洗左腦

更唔好提有時可能係佢自己係呢種壓力下覺得草木皆兵,人地講少少就覺得唔信自己,慢慢就疏遠左都唔奇

尤其係男人有時口臭講兩句「你又係既,講埋啲咸濕野搞著人」之類係絕對有可能,但佢就會覺得係人地唔信佢,算係言者無心聽者有意咁,慢慢就大家都疏遠佢
Show lo
食住個勢用社會壓力逼到屈人條友癲就啱
最好就每日出門口望住塊鏡都會慚愧
每日搭車都形住人哋討論自己屈過人
會慚愧就唔會老屈人啦
究竟有幾大仇口先會咁樣人格謀殺人
因為你講完都冇人證明到係咪真
你嗡兩個女人名出嚟,護理系咁多女仔,點證明你係想屈人定講真
好慘

條垃圾話認錯人好閒
但錯認令男苦主家散人亡,前途大受影響說狗就認為好小事
女事主只係係網度比人話幾日,說狗都唔抵得
一切與男苦主所受委屈不成比例

呢單野更涉及串供與誣告

一開始女事主坦言認唔到人
第二日女事主的朋友x 根據染髮覺得係男苦主摸跟住就成堆串供煮死人,但原來個camp起碼幾條友有類似特徵...班所謂證人有斷估無痛苦

為保證老屈成功,班臭西證人更創作案情..例如為加強說服力吹個犯案時間, .. 點知男苦主係該段時間不在現場,臭西就改口時間不詳

認唔到/唔清楚/唔記得就直接講認唔到/唔清楚/唔記得
而歐美班me too 撚失民意支持都同班友玩誣告有關,例如屢遭踢爆指控不乎合事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞