相隔9年!任天堂將於今年度內發表 Nintendo Switch 後繼機種

283 回覆
116 Like 28 Dislike
呢個年代,只要新機粒U夠力,兼容上代game絕對唔係咩問題
尤其舊Switch粒嘢仲廢過天璣1080。
咁佢3d有無人用同佢係咪扑街兩回事嚟,不過我所有fd都係熄3d玩
連登出名多小朋友同無業
而家冇得暴動咪打機囉
D古董直接送去博物館啦
如果唔係有game 3ds都只係步wiiu後塵
咁就9年
記得3ds銷量其實唔錯,但個3d真係好廢,3ds一出我就買,個時我玩mh堅持開3d,玩一陣都頂唔順,諗返起就覺得以前自己好on9
如果話想最低成本提升畫質一定係3DS
當年開同唔開真係爭好遠
一直都覺得個3D好正好想佢出番
新機不如3Dswitch
你係咪冇聽過任天堂法律部
賣點:
1080@60fps衝擊之高畫質!!
然後出一堆full hd remaster!!
劃時代睇到netflix/youtube!!
至少都用Zen 2 啦,仲有N 記粒垃圾U
我想玩唔lag機嘅pokemon朱紫
全部都係4k 30老味
有啲game 仲要唔係4k
game廠懶到呢 唔opti下就出
你老味
2024年仲要玩30fps
好好玩係勁好玩
我兩set joycon都唔知自己換過幾多次嗰幾粒菇
發覺最後最㩒嘅方法竟然係攝紙皮
Nintendo PoE Switch
老任好難講
而家Switch粒Tegra其實冇咁廢, 不過老任鎖頻, Dock mode都仲低頻過Shield TV
好心gpu用好小小
你啲game食唔晒都叫做玩得再順啲
依家用switch玩diablo3
畫面啲怪一多就lag lag地
呢幾年買咗遊戲統計後:147個數碼版同8個實體版
有冇諗過ps5唔夠力玩4K60fps
PS5粒嘢唔係咁高算力架咋
你逼PS5出4K60等於想用4060出4k60
兩邊都有問題
一邊唔夠力推
一邊最佳化柒到仆街
冇料就整番1080算鳩數啦
等new mario
都一定係Mario做護航
或者一隻新IP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞