相隔9年!任天堂將於今年度內發表 Nintendo Switch 後繼機種

277 回覆
115 Like 26 Dislike
  任天堂社長古川俊太郎今日(5/7)透過官方 X(Twitter)宣布,將於本會計年度內發表旗下暢銷遊戲主機 Nintendo Switch 的後繼機種,並預定於 6 月舉辦 Nintendo Direct 直播發表會,但會中不會提及新主機。

https://x.com/nintendocoltd/status/1787736518762881197
跟住下面一堆留言,冇4k 60fps唔買
終於要來啦
終於要來啦
switch U
Nintendo Financial Results!

▪️ Switch - 141.32M (up 1.96M)
▪️ Software - 1.235 billion units

▪️ Zelda Tears of the Kingdom - 20.61M
▪️ Super Mario Wonder - 13.44M
▪️ Mario Kart 8 Deluxe - 61.97M
▪️ Pikmin 4 - 3.48M
▪️ Super Mario RPG - 3.31M
▪️ Princess Peach: Showtime! 1.22M

https://x.com/genki_jpn/status/1787735751720902807
2026都唔知見唔見到新機
25年前三月會公佈,多數幾個月後出,早公佈有可能三月出

當年switch 咁上下時間
16年10月出trailer
17年1 月記者發佈會
17年 3月3日發售

好多風聲傳會兼容上代game,如果係真
咁鳩估佢聖誕前要出到首條trailer, 比人睇到外型同show到兼容上代game先
又可以穩聖誕期,令人放心買switch 1 game
原來皮克敏銷量唔差
而家保密功夫做到咁足?
但生產過程, 應該有人流程黎掛?

依家資訊發達,又唔多見代工員工 爆料咁
老任d約寫到好死
流出告到你褲甩
備貨、產量爬坡邊有咁早
希望今次隻護航作有曠野之息咁高質
新機有冇得玩返舊game先
有4k 60fps唔買
真正任粉係唔會接受機能提升
好心你呢啲月入五皮都冇嘅社會垃圾就少啲鳩up on99咁啦
求神拜佛handheld mode至少啲大作可以有900p/1080p 60fps

SWITCH啲大作用到FSR 1.0,好矇然後連30fps都keep唔到真係玩到燥
係時候出Mario Odyssey 2啦
仲想佢出動森新作
有MH之算
本身無switch 近排想買嚟玩
諗住嚟緊夏天返香港嗰時買switch oled
係咪好不智
純粹唔太想再等多年
同埋想買splatoon ver
唔會有60fps, 死心啦
接受到就玩, 接受唔到就算
咁大個人仲打機
聽日本仔分析話好大可能動森係護航作希望係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞