相隔9年!任天堂將於今年度內發表 Nintendo Switch 後繼機種

283 回覆
116 Like 28 Dislike
依家D GAME 都冇咩新意......出部新機玩MARIO KART?
記得最有分別都係3G特別海戰, 4G都差唔多
但到X個3D已經唔係咁明顯
諗多左1080行到45fps都已經偷笑
zelda呢?
隔離果間同一隻GAME PS3至PS5只改畫質炒幾次都未比人話冇新意啦
MARIO KART由平面地 玩到落水落地底上天上太空 集集都有一系列新道具都叫冇新意
其實Steam Deck唔差
PC Steam玩完
拎上手就cloud save繼續玩
體驗好好

但都係嗰句PS5咁大部run 4k60都吃力就唔好期望手提機可以提升到好高性能
任天堂都冇新意嘅話
而家已經講唔出邊間先叫有新意
可以穩定4k睇相
只係想話平時笑switch d game推唔夠fps嗰d
對住steam deck就靜晒
根本現階段handheld就唔可能追求pc quality
就算而家有部ROG Flow出街開隻game都係會推唔盡
晒氣啦
你講依句會比人標籤話機能唔重要
56K就足夠
利申埋三修都比人屌任豚
咁其實fps都唔代表全部嘅
Switch 移植通常好多setting都tune低左
但Steam Deck係全開之下唔夠60fps
Lock 40就解決

如果今次Switch spec流出係真嘅
之後啲移植實唔會咁差
不嬲都係
人地xbox起馬真係做到8k 60fps
米哈游

zelda對成個遊戲界咁大影響都叫冇新意
時之笛直頭業界先河
SD點會係全開有40全開20fps都唔會有
SD頂多同ps4差唔多, 上一代驚800p中畫質30fps
咁佢係話依家 唔係嘅話要由mario開始數起
大家唔好出新機就最好 留返比我出 渣定部機等XBX同FE4
係老任出game 的確有負優化既
得老任自己識用盡自己部機出game
唔好話第三廠,連pokemon 都奶野
仲行emmc

Ching使唔使驗下眼?
應該無咁快出到啦mario就可能係
俾我用新機玩舊作順少少靚少少就即衝
https://youtu.be/czUipNJ_Qqs?si=a2R2Ny7cYu2-YsYf

之前已經一早有片講類似既CPU規格大約行到幾多fps

開埋dlss

就係720P 60fps
1080p 30fps

所以你地唔好再ff咁多咩1080p 60fps

得任記啲卡通化畫面自己tune 完先有可能有60fps

任記以外包括pokemon一定唔得
有冇Lite版先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞